FOTO ČITANJE NA KOTAČIMA Promocija bibliobusa diljem novomarofskog kraja

Varaždinske vijesti | 15.7.2023. u 11:18h | Objavljeno u Društvo

Održana je promocija novomarofskog bibliobusa u udruzi „Sunce“ Novi Marof, koja okuplja djecu i osobe s poteškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom.

Korisnici, koji su nedavno sudjelovali u radionicama „Vesele stranice“, razgledali su bibliobus te knjige koje se nude, a knjižničarka Katja odgovarala je na pitanja zainteresiranih u vezi knjiga koje su zajedno obrađivali na radionicama.

Događaju se također pridružio jedan od voditelja radionica, kazališni redatelj Lovro Krsnik te amaterski glumac Emir Ekinović, koji su s korisnicima udruge ostali i nakon razgledavanja bibliobusa.

Kroz zajedničko druženje, održano je i posebno izdanje „oslikavanja tijela“ čime su svi korisnici dobili personaliziranu tetovažu da ih podsjeća na provedeno vrijeme tijekom provedbe projekta „Čitanje na kotačima“.

Podsjećamo, projekt „Čitanje na kotačima“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se na području Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum.

Pored raznih radionica koje su se provodile, nabavljen je i bibliokombi koji je s svoju vožnju započeo 3. srpnja te knjižnu građu dovodi do izoliranih područja na kojima knjiga nije dostupna.

Nakon službenog završetka projekta, 16. rujna, bibliokombi će i dalje voziti te se planira i proširenje rute na susjedna područja kako bi se obuhvatilo što veće područje i privukli novi čitatelji u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Novi Marof.