FOTO Cipelice i kostimi sašiveni, sve je spremno za početak Adventa u Varaždinu! Foto: TZ grada Varaždina

FOTO Cipelice i kostimi sašiveni, sve je spremno za početak Adventa u Varaždinu!

VV | 30.11.2023. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Još nas samo jedan dan dijeli do početka Adventa u Varaždinu, jednog od najšarmantnijih i najromantičnijih zimskih festivala u Hrvatskoj, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Varaždina.

Carobni_grad_Djeda_Mraza_-_svi_2.jpg

- Sljedećih šest tjedana, na čak osam lokacija u predivno uređenoj povijesnoj jezgri Varaždina, bit će održano više od 130 programa svih vrsta, boja i oblika za sve ukuse i uzraste. Ove je godine posebno iščekivan trenutak otvorenje Čarobnog grada Djeda Mraza. Novitet ovogodišnjeg Adventa smješten je u dvorištu palače Sermage na 400 kvadratnih metara. Pet kućica i brojne foto punktove krase mnogi čarobni detalji i više od 20.000 lampica. Goste će nasmijane dočekivati vrijedni pomoćnici Djeda Mraza, vesele vilenjakice i Baka Mraz - najavljuju iz TZ grada Varaždina iz koje poručuju kako su kostime za Djeda Mraza, Baku Mraz i vilenjakice izradile talentirane studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Studijske jedinice Varaždin.

Carobni_grad_Djeda_Mraza_-_TTF_suradnja.jpg

- Njihova je ideja bila izraditi različite kostime za vilenjakice, a budući da se na stručnom studiju u TTF Studijskoj jedinici Varaždin uz smjer odjevne tehnologije obrazuju i studenti smjera dizajn obuće, dizajnirane su i napravljene i originalne vilenjačke cipelice - otkrivaju organizatori Adventa u Varaždinu.

U procesu izrade kostima pod mentorstvom višeg predavača, Josipa Petrica, sudjelovale su studentice prve godine odjevne tehnologije: Klaudija Plantak, Danijela Novak i Lorena Kožul, a u dizajniranju kostima i osmišljavanju vilenjačkih cipela te njihovoj izradi pod mentorstvom dr. sc. Suzane Kutnjak-Mravlinčić, više predavačice na TTF-u, uz navedene studentice sudjelovala je i Tena Šaško, studentica treće godine smjera dizajn obuće.

TTF_2.jpg

- Na prišivanju raznih aplikacija na kostime i vilenjačke cipelice sudjelovale su i djelatnice Studijske jedinice Varaždin Martina Mišak i Valentina Drk. Računalnu konstrukciju krojeva u sklopu odlične suradnje sa Srednjom strukovnom školom Varaždin izradio je prof. Predrag Cuklin. Učenici Strukovne škole, u sklopu praktičnog rada, izradili su pak prozore za kućicu Bake Mraz. Ovi vrijedni i kreativni projekti nastavak su višegodišnje suradnje TZ grada Varaždina i navedenih institucija - poručuju organizatori.

Cjelokupni program Adventa u Varaždinu pogledajte OVDJE

Označeno u