FOTO Čačić i Paljak isprobali vožnju "u bijelom labudu" Strojarske i prometne škole Foto: Krešimir Đurić

FOTO Čačić i Paljak isprobali vožnju "u bijelom labudu" Strojarske i prometne škole

IHR/Varaždinske vijesti | 7.2.2019. u 15:12h | Objavljeno u Društvo

U Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin danas je održana svečanost u povodu nabave novog teretnog vozila C kategorije za školovanje vozača u redovnom strukovnom obrazovanju.

Novi kamion Strojarske i prometne škole Varaždin, koji će u nastavi koristiti učenici trećeg razreda za vozače motornih vozila, koštao je 635.000 kuna, od čega je Varaždinska županija osigurala 400.000 kuna, a ostatak škola.

- To je nama neophodno nastavno sredstvo za vozače motornih vozila. Mnogi ovo vozilo zovu kamion auto-škole, ali ovo je za učenike i nastavnike "bijeli labud" Strojarske i prometne škole Varaždin - rekao je Milan Žunar, ravnatelj varaždinske srednje škole koja ima 800 učenika koji se školuju u dva sektora: strojarstvo te promet i logistika.


Na današnjoj svečanosti bili su župan Radimir Čačić i njegov zamjenik Tomislav Paljak.

- Ova škola je prva u regiji od pet županiji, treća u Hrvatskoj i u sektoru prometa prva. Usprkos svojoj veličinu škola ima kvalitetu i kvantitetu, što naravno zaslužuje podršku. Strojarska i prometna škola provodi sama niz europskih projekata, ali ovdje je Županija pomogla kako bi nastavnici mogli educirati vozače C kategorije. Ovo je novo vozilo u čemu Županija sudjeluje sa 400.000 kuna i nadam se da će biti na zadovoljstvo nastavnika i učenika - rekao je župan Radimir Čačić koji je zajedno sa svojim zamjenikom Paljakom isprobao vožnju u "bijelom labudu" Strojarske i prometne škole Varaždin.

Kako je bilo na današnjoj svečanosti pogledajte u fotogaleriji Krešimira Đurića.