Bučograd Foto: Martin Novosel/Krešimir Đurić

FOTO: Bučograd već prvog dana na Špancirfestu privukao zanimanje Varaždinaca

| 18.8.2018. u 14:45h | Objavljeno u Društvo

Bučograd, koji je niknuo u atriju Županijske palače tijekom ovogodišnjeg izdanja Špancirfesta, danas je otvoren i već je primamio mnoge znatiželjnike. Održane su radionice namijenjene djeci predškolske i školske dobi, a tema su likovne aktivnosti vezane uz izradu buča.

Na današnjem prvom danu bila je i predsjednica turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević zajedno sa svojom obitelji koja je izrazila zadovoljstvo odazivom.

- Iskreno, s obzirom da po prvi puta organiziramo program u vrijeme trajanja Špancirfesta ovdje u atriju Županijske palače i gdje prvi puta radimo jednu osebujnu temu kao što je buča i Bučograd, ja sam i više nego ugodno iznenađena odazivom - rekla je Martinčević.

Udruga kuhara Varaždinske županije je održavala radionice izrade pogačice od sira sa bučinim košticama i Varaždinskim bučinim uljem, dekoracije od buče i rezbarenje tikava te degustaciju pogačice od sira sa bučinim košticama i Varaždinskim bučinim uljem, vabučin.

- S obzirom na sve što smo odradili u svrhu promocije buče sa kuharicom i menijem u restoranima, sladoledom od buče, međunarodnom izložbom i idemo prema smjeru da nama bučino ulje postane ono što je maslinovo ulje za Jadran - zaključila je Martinčević.