FOTO Božićno druženje članova DDICDP Varaždin

Varaždinske vijesti | 26.12.2023. u 17:30h | Objavljeno u Društvo

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, nakon nekoliko godina prekida zbog epidemije uzrokovane koronavirusom, ove je godine na blagdan sv. Stjepana obnovilo svoju tradiciju i održalo božićni susret kojem su se uz članove, rado odazvali i članovi srodnih udruga s kojima Društvo surađuje.

Druženju su prisustvovali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth koja je tom prigodom postala i podupirajući član Društva te varaždinski biskup u miru mons. Josip Mrzljak koji je i predvodio svetu misu za osobe s invaliditetom u varaždinskoj katedrali.

Predsjednik Društva Ivan Vujec naglasio je kako su se na druženju okupili i članovi srodnih udruga s kojima Društvo surađuje iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslovačke, Zagrebačke županije, ali i iz Slovenije.

- Kroz sve ove godine naše Društvo radi na promicanju interesa i unapređenja kvalitete života osoba s invaliditetom. Svakodnevno se trudimo pružati različite oblike potpore za njihov kvalitetniji i sadržajniji život, ali isto tako želimo senzibilizirati javnost za potrebe i probleme naših članova. Cilj nam je otvoriti se prema van, uključiti što više podupirajućih članova, kao i volontera, a i dalje ćemo se truditi uključiti što više osoba s invaliditetom u sve grane društva te ih isticati kao ravnopravne članove – rekao je Vujec naglasivši kako je jedan od glavnih zadataka Društva iduće godine nabava novog kombi vozila koje im je neophodno potrebno.

Župan Anđelko Stričak čestitavši svima božićne i novogodišnje blagdane zahvalio se predsjedniku Društva Vujecu na entuzijazmu i trudu što vodi brigu da Varaždinska županija bude uspješna i kada je riječ o potrebama osoba s invaliditetom.

- Vi ste pokazali da ste ljudi sa stavom, da se ne treba predati ni kada je najteže, već se nastaviti boriti i to kao društvo trebamo znati prepoznati, cijeniti i poštivati. Želim da iduće godine vidimo, čujemo, govorimo i osjetimo kroz koje to nedaće naši sugrađani prolaze, kako bi mogli jedni drugima pomoći. Sve je to važno kako za naše društvo u cjelini, tako i za svakog pojedinca da se može osjećati dobro, prihvaćeno i komotno – rekao je župan Stričak.

Varaždinski biskup u miru mons. Josip Mrzljak istaknuo je kako ovih dana, osim što svima želimo sretan Božić i novu godinu, trebamo razmisliti i kakva će nam biti iduća godina.

- Kakva će nam biti godina, ovisi upravo o nama ljudima, kakvi ćemo mi biti jedni prema drugima. Mi smo ti koji u novu godinu unosimo sebe i sve ono po čemu želimo da godina bude dobra. Razmislimo stoga hoće li među nama biti dobrote, ljubavi, poštenja, istinoljubivosti – rekao je, između ostalog, mons. Mrzljak zahvalivši predsjedniku Vujecu na zajedništvu koje se njeguje u Društvu.