FOTO 'Bez zelja nema novogodišnjeg veselja' – ponovljena velika humanitarna akcija Foto: Krešimir Đurić

FOTO 'Bez zelja nema novogodišnjeg veselja' – ponovljena velika humanitarna akcija

Varaždinske vijesti | 30.12.2022. u 13:57h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji PPP Cafuk, Udruge kuhara Varaždinske županije, Gospodarske škole te Gradske tržnice danas je na tržnici ponovljena humanitarna prodaja sarme.

Za potrebe akcije pripremljeno je oko 600 sarmica, a događaju su se odazvali brojni građani jer interes za ovim tradicionalnim novogodišnjem jelom i ovog puta bio je očekivano velik.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar poručio je kako je ovo način na koji Gradska tržnica ispraća staru godinu:

'Veseli nas da godinu završavamo u humanitarnom tonu u suradnji s našim dugogodišnjim prijateljima i partnerima. Sarma je jelo koje svima prija nakon novogodišnjeg slavlja, pa ovu priliku koristim da svima zaželim sretnu i uspješnu 2023. godinu. U novoj nas čeka puno izazova, već u ožujku kreću i naše manifestacije, neke već svima dobro poznate, ali bit će i puno iznenađenja. Između ostalog, plac će proslaviti i 20. godišnjicu tako da razloga za posjet tržnici ni iduće godine neće nedostajati. I dalje možete očekivati dobru ponudu domaćih poljoprivrednih proizvoda, stoga pozivam sve naše posjetitelje da i dalje budu vjerni svojoj zdravoj navici kupnje na placu.'

Sarmu su posjetiteljima placa dijelili Marija Cafuk iz PPP Cafuk, Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza te učenice varaždinske Gospodarske škole.

Marija Cafuk ove akcije priređuje već dvanaest godina jer kako kaže, humanitarni rad je hrana za dušu.

'U blagdansko vrijeme želimo da i oni koji nemaju sredstava osjete radost Božića i Nove godine. Ova akcija ujedno je i dobra prilika za učenje jer sarmu su pripremali učenici Gospodarske škole u hotelu Turist gdje su iskusili kako je raditi s našim varaždinskim zeljem. Svima koji su kupili sarmu zahvaljujem i želim dobar tek te svako dobro u novoj 2023. godini.'

Iz Gradske tržnice zahvaljuju svim posjetiteljima na vjernosti, a prodavačicama, prodavačima, zakupnicima i kupcima žele dobru zabavu u novogodišnjoj noći te sretnu i uspješnu novu 2023. godinu!

Galerija slika