FOTO Besplatnim vođenjem turistički vodiči Varaždina obilježili Dan međunarodnog priznanja Hrvatske

MGA/VV | 12.1.2020. u 15:30h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski turistički vodiči i ove su se godine uključili u projekt pod nazivom "Upoznaj svoju zemlju", a koja se organizira povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske.

Točno u podne na varaždinskom Korzu okupili su se građani na besplatnom stručnom vođenju gradskom jezgrom kako bi se upoznali s lokalnim znamenitostima.

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) uz potporu Hrvatske turističke zajednice ovu akciju organiziraju 12. siječnja, na Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a i partneri.

U projekt se svake godine uključi više od 25 gradova – zaštićenih lokaliteta, u kojima je organizirano besplatno turističko vođenje s početkom u isto vrijeme, a ove je godine organizirano treće izdanje projekta.

- Odlični odazivi građana u protekle dvije godine diljem Hrvatske potaknuo je i organizaciju trećeg izdanje projekta. Svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, a na isti način htjeli smo ukazati na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine kao i značaj svih turističkih djelatnika za međunarodni ugled zemlje - ističi turistički vodiči Varaždina.