FOTO Balerine zaplesale u HNK: održan ogledni sat Udruge klasičnog baleta Vindija Foto: Krešimir Đurić

FOTO Balerine zaplesale u HNK: održan ogledni sat Udruge klasičnog baleta Vindija

VV | 21.6.2023. u 15:33h | Objavljeno u Društvo

U dvorani varaždinskog HNK Varaždin u utorak, 20. lipnja održan je završni sat balerina Udruge klasičnog baleta Vindija. Riječ je o tradicionalnom završnom, odnosno oglednom satu za roditelje na kojem su polaznice predstavile što su sve naučile pod vodstvom Vlaste Rittig, poznate baletne umjetnice.

DSC_7487.jpg

- Udruga nastavlja svoj rad dobrom sinergijom naše Udruge i našeg glavnog sponzora Vindije, a ova godina je ipak malo posebnija jer obilježavamo 20. godina rada Udruge klasičnog baleta Vindija. Ogledni sat je već naš tradicionalni susret na kojem roditelji mogu vidjeti sve što su članice našeg kluba radile tijekom godine, od naše baletne abecede, pa sve do onih malo složenijih i zahtjevnijih koreografija. Posebno se ponosimo što su članice naše Udruge sudjelovale u Orašaru te smo zajedno s HNK odradili čak 30 nastupa. I ove smo godine nastupili u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu, gdje smo imali dva nastupa, nastupili smo na Svjetskom danu plesa u varaždinskoj dvorani Graberje, a naše balerine su sudjelovale i na reviji plesa Dani Silvije Hercigonje u Zagrebu, gdje su se predstavile naše tri starosne skupine - rekao je Vladimir Šestak, predsjednik Udruge koja okuplja 30-ak članica.

DSC_7237.jpg

Vladimir Šestak, predsjednik Udruge klasičnog baleta Vindija

Udruga klasičnog baleta Vindija okuplja balerine od sedam do 14 godina, a treninzi se održavaju u dvorani HNK Varaždin.

- Zbog složenosti samog baleta nije nam toliko važna masovnost i mogu reći da smo zadovoljni brojem polaznica. Balet je vrlo zahtjevan, djevojčice krenu pa odustanu. Interes za balet u Varaždinu postoji i drago mi je što se broj članova naše godine tijekom godina puno ne mijenja - rekao je Šestak.

Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji Krešimira Đurića.