Ovogodišnja pobjednica Adriana Miletić, učenica Srednje škole Mate Blažine iz Labina Foto: Gospodarska škola Varaždin

FOTO: Adriana iz Labina pobjednica showa "Max sucht den Superstar" za srednjoškolce

M.P./Varaždinske vijesti | 5.6.2016. u 11:51h | Objavljeno u Društvo

U odličnom ozračju, punom zabave, ali i natjecateljskog duha, u petak je u sportskoj dvorani Gospodarske škole Varaždin uspješno održan još jedan talent-show "Max sucht den Superstar", a najboljom od najboljih pokazala se Adriana Miletić, učenica Srednje škole Mate Blažine iz Labina.

Ovu manifestaciju, koja ima natjecateljski i zabavni karakter, drugu godinu za redom organiziraju Gospodarska škola Varaždin i Europski kulturni krug, a sudjelovali su srednjoškolci iz čak pet hrvatskih županija, pokazavši u govoru, pjevanju, plesu i glumi da odlično poznaju njemački jezik, književnost i kulturu.

Pobjednica "Maxa II" dobila je najviše ocjene stručnog žirija te nagradu varaždinske putničke agencije Galileo travel - izlet u Gardaland za dvije osobe, kao i posebnu nagradu Školske knjige. Drugo mjesto osvojile su Sara Gašparić i Leonarda Hanžek iz Srednje škole Krapina, a nagradile su ih OTP banka i Školska knjiga, kao i trećeplasirane Leu Kramarić, Lanu Srednoselec i Viktoriju Žunar iz Srednje škole Ivanec te četvrtoplasirani dvojac - Mihael Klamfel i Edo Tomašek iz Prve privatne gimnazije s pravom javnosti Varaždin. Petoplasirani je Igor Cepetić iz Obrtničke škole Koprivnica, a njega je nagradila tvrtka Shooster - lanac trgovina obuće u Hrvatskoj.

Ni jedan sudionik iz ukupno 16 škola, koliko ih se odazvalo ovogodišnjem talent-showu "Max sucht den Superstar", nije otišao praznih ruku, a za to su se pobrinuli Školska knjiga, Goethe-Institut u Hrvatskoj i Veleposlanstvo SR Njemačke u Zagrebu.

Voditeljica Max tima prof. Melanija Klarić nije krila zadovoljstvo ovogodišnjim odazivom škola i prezentiranim natjecateljskim dosezima. Zadovoljstvo nije krila ni ravnateljica Gospodarske škole Varaždin dipl. ing. mat. Katica Kalogjera Novak koja je otvorila talent-show, napomenuvši da se projekt "Max sucht den Superstar" pokazao odličnim.

Inače, u okviru zabavno-natjecateljske priredbe otvorena je zajednička izložba radova troje varaždinskih slikara - Sandre Horvat, Nedjeljka Klarića i Zorana Miljkovića, koji su se predstavili uljima na platnu i akvarelima različite tematike.

Galerija slika