ADVENT U ALEJI Vozeći bicikle mališani upalili žaruljice na boru, a potom se svi dobro zabavili! Foto: Krešimir Đurić

ADVENT U ALEJI Vozeći bicikle mališani upalili žaruljice na boru, a potom se svi dobro zabavili!

VV | 20.12.2022. u 19:05h | Objavljeno u Društvo

Kraj godine je čarobno vrijeme blagdana u kojem nastojimo provesti više vremena sa svojim obiteljima. Odgojitelji Dječjeg vrtića Varaždin u objektu Aleja, ove su godine priredili sasvim poseban događaj. Umjesto uobičajenih radionica, ove godine su ponudili djeci i njihovim roditeljima druženje uz topli čaj i kolačiće u dvorištu vrtića u sklopu manifestacije "Božić u Aleji". Djeca su imala prilike pokretanjem pedala statičnih bicikala, paliti žaruljice na boru.

- Radi se o rezultatu Erasmus projekta "Budućnost u vrtiću, vrtić u budućnosti“. Naši odgojitelji imaju prilike sudjelovati na stručnim usavršavanjima u Europi s kojih uvijek dolaze prepuni ideja - rekla je Andreja Sedlar, voditeljica Dječjeg vrtića Varaždin, objekta Aleja.

Iako ističe da ideja uštede energije, čak i na malim potrošačima poput žaruljica za božićno drvo nije nova, ali Dječji vrtić Varaždin - Aleja prvi je u Hrvatskoj koji je ideju realizirao.

- Za događaj "Advent u Aleji“ bila nam je potrebna odlična suradnja sa Srednjom strojarskom i prometnom školom čiji su nam učenici sa svojim mentorima osposobili reciklirane bicikle kako bi postali statični i spojeni na žaruljice bora. Bicikle su obojali roditelji, a drvo nam je donirao Rotary Club Varaždin 1181. Odgojitelji našeg objekta Aleja potrudili su se kako bi djeci pomogli izraditi ukrase kojim je naš bor ukrašen, a bez motiviranih odgojitelja i njihovog velikog angažmana, ovakve aktivnosti ostaju samo na idejama. Veseli činjenica kako u svakoj sličnoj aktivnosti pa i uovoj imamo snažnu podršku roditelja koji su i u ovom druženju pokazali kako vrtić doživljavaju kao partnera u odgoju svoje djece. Jednako tako, roditelji su tijekom prosinca donirali sredstva pomoću kojih ćemo kupiti toplomjere za odjel pedijatrije Varaždinske bolnice. Ovakve aktivnosti pokazuju suradnju unutar lokalne zajednice - poručila je Sedlar.

Kako je sve to izgledalo na manifestaciji "Advent u Aleji" zabilježio je naš fotoreporter Krešimir Đurić.