FOTO 13. Theaterspiele: Njemački jezik najbolje se uči kroz igru i pjesmu Foto: Krešimir Đurić

FOTO 13. Theaterspiele: Njemački jezik najbolje se uči kroz igru i pjesmu

| 18.3.2016. u 09:16h | Objavljeno u Društvo

U Hrvatskom narodnom kazalištu održavaju se 13. po redu Dramske igre na njemačkom jeziku "Theaterspiele", a ove godine sudjeluju 43 grupe iz šest europskih zemalja, a došlo se do brojke od 800 sudionika.

Prošle godine bile su 33 grupe, što dovoljno govori o tome da je ineteres vrlo velik i motivacija za učenjem njemačkog jezika kod djece iz godine u godinu raste. Kroz ova tri dana, do 20. ožujka, djeca će kroz dramske igre, pjesmu i ples pokazati što su sve naučili na njemačkom jeziku

Ovakav način učenja kroz igru djeci jako pomaže u učenju njemačkog jezika. Puno je pjesme, pokreta, glume, a djeca upravo kroz igur, pjesmu i glumu najviše pamte nešto novo. smatra Lea Lesar-Dolenc, predsjednica Europskog kulturnog kruga, Udruge osnovane s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja uporabe njemačkog jezika na prostoru Republike Hrvatske.

- Njemački jezik je za našu regiju izrazito važno učiti. Naravno, važan je i engleski jezik, nešto što se danas mora znati. Međutim, znanje njemačkog jezika je svakako danas veliki plus, s obzirom na to da mi gravitiramo prema njemačkom govornom području. Ima jako puno djece iz naše županije, s naše škole, koji studiraju vani u Austriji i Njemačkoj i definitivno profitiraju od učenja njemačkog jezika - smatra Lesar-Dolenc.

Već 13 godina Udruga za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske "Europski kulturni krug - EKULT", uz Osnovnu školu Vidovec te Općinu Vidovec organizira Dramske igre na njemačkom jeziku "Theaterspiele".

To je projekt koji je u ovih 13 godina izrastao u međunarodnu manifestaciju uz jaku potporu i pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Njemačke, Zaklade podnavskih Švaba iz Stuttgarta, Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu pri Ambasadi Republike Njemačke, Grada Varaždina, Varaždinske županije, Općine Vidovec te brojnih medijskih pokrovitelja.

Označeno u
Galerija slika