FORESTLAND Ovogodišnje izdanje elektronskog, hip hop, trap i rap festivala najjače dosad! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

FORESTLAND Ovogodišnje izdanje elektronskog, hip hop, trap i rap festivala najjače dosad!

VV | 30.3.2023. u 19:33h | Objavljeno u Društvo

I ove godine ljeto u Međimurju rezervirano je za Forestland, najveći elektronski, hip hop, trap i rap festival kontinetalne Hrvatatske. Ovogodišnja glazbena manifestacija održava se od 21. do 23. srpnja, na "starom mjestu", u Brezju, a u 48 sati festivala ugostit će gotovo 60 izvođača koji stižu iz svih krajeva svijeta.

- Prije gotovo četiri godine uveli smo DJ nastupe i koncept live actova, odnosno hip hop i trap-a. Ogroman dio glazbenog prostora danas pripada upravo tim pravcima, a njihov nastup i stil glazbe komplementaran je EDM i elektronici, stilu koji gajimo na glavnim, masovnim pozornicama. Ove godine, uz Kirila Djaikovskog iz Makedonije stižu i Buba Coreli i Jala Brat iz BiH, ali i brojni regionalni izvođači. Vraća nam se Dekova iz Kine, iz Izraela dolazi odličan, vrhunski DJ Mr. Black, a tu je i naš neizostavni techno stage – Forestroom koji ponovo unosi novitete u festivalski program - najavio je Saša Mikac, organizator i booking manager Forestlanda.

All female Forestroom petak 

Forestroom je klupski, underground tech-house stage koji je prošlih godina bio gotovo jednako popularan, kao i glavna pozornica. Na ovoj pozornici nastupali su Insolate, Yelloheadz, Alex Kenji, Yakka, E-Base, Umek, Nusha i desetine drugih, a petak će na Forestlandu biti u znaku žena.

ZIP LINE, CHILL ZONA I ZELENO Međimurska županija dobitnik je zelenog certifikata Green Destination i upravo se taj certifikat nas najviše tiče. Nastojanja i dugogodišnji rad da Forestland bude zeleni festival, održiv i čist također su razlog uspješne certifikacije cijele destinacije. Međimurje je zelena kolijevka hrvatskog održivog turizma, a to se vidi i na festivalu Forestland koji je odmah do zaštićenog krajolika Bedekovićevih graba: okružuje nas 10 hektara suncokreta, šuma, livada, a samo tri dana nakon festivala cijela lokacija se vraća u prvotno stanje koje je od 2023. i službeno najzelenije izletište u Međimurju. Zeleni i održivi način provođenja festivala teži je put, no svakako sa zelenijim ishodom! - poručio je Krešimir Biškup. Posjetitelje Forestlanda i ove godine očekuje 250 metara dugi zip line preko cijele glavne pozornice, barbershop i face i body painting Askari, ali i Tattoo corner poznatog križevačkog Marina Rončevića, Tattoo Mrlja. Tu je i food corner s četiri kućice, chill zona i šumski bar, secret stage i još mnogo drugih iznenađenja.

- Htjeli smo osvježiti koncep. Djevojke, žene, DJ-ice, proteklih godina bile su važan dio festivala, poglavito u techno svijetu pa smo ove godine odlučili cijeli jedan dan posvetiti njima. Forestroom će u petak biti zato "ženski“, pa tako nastupaju Emily, Rosana Rabuza, Andrea Fox, a očekuje se i potvrda još nekoliko imena - kaže Mikac.

U subotu na Forestroom dolaze Tomo in der Muhlen, Kraunlder, ali i vjerojatno najveći techno DJ Ramiro Lopez! Španjolski DJ i producent koji nastupa od 1996., od Ibize do Sao Paola, od Barcelone do Beijinga ovog ljeta dolazi i na Forestland, gdje će se svjetla Forestrooma uperiti upravo u njega i njegov magičan set.

Trap & Rap & Hip Hop & Forestroom

Forestland Main Stage već godinama uz EDM, big room i trance prostora daje i trap i rap izvođačima pa tako uz regionalnu makedonsku superzvijezdu Kirila Djaikovskog i hrvatskog DJ-a Dekovu, stiže i izraelski mega DJ Mr. Black ravno s Ultra Europe glavne pozornice. Uz brojne DJ-eve pozornica će pripasti i vjerojatno najvećim regionalnim zvijezdama trenutno Buba Corelli i Jala Bratu, ali i možda najpopularnijem trap pjevaču današnjice Relji. Njih podržava cijeli niz odličnih izvođača poput DJ Architecta čiji hitovi i remixevi ne silaze s Billboard ljestivica, ali i mladih nada koje godinama nastupaju na Forestlandu: Aneas, Risa Brown, Alen Krevo i mnogih drugih.

- Kada je 2013. godine započeo Forestland nitko se nije mogao nadati popularnosti i dugovječnosti organizacije. Svake godine idemo korak dalje, poboljšavamo cijeli koncept, ali i učimo. Od popratnog sadržaja, do razvoja destinacije, mislimo na Forestalnd 365 dana u godini, a provodimo ga samo dva, tu nema mjesta za greške. Nadamo se da ćemo ove godine provesti najbolji festival dosad, očekujemo najveći broj posjetitelja, ali i najatraktivnije uređen festivalski prostor - kaže jedan od organizatora Krešo Biškup.

Festivalske ulaznice do 1. svibnja se prodaju po cijeni od 25 eura za oba dana u sustavu Entrio, ili na fizičkim prodajnim mjestima, dok se kamp i VIP ulaznice mogu kupiti već od 30 odnosno 75 eura.

Označeno u