FOOD REVOLUTION VARAŽDIN O održivosti u gastronomiji u subotu, 30. travnja na placu

VV | 26.4.2022. u 19:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Degustacije, besplatna kuharica, edukativne igre za najmlađe, nagradni eko kviz i besplatno mjerenje tlaka i razine šećera u krvi - mnogo je razloga za doći na plac u subotu ujutro

Održivost itekako može biti načelo primjenjivo u svakodnevnom životu, a svi koji žele saznati više o toj temi, pozivaju se da ove subote prijepodne obavezno navrate na varaždinski plac.

Sudionici događaja Food revolution day pobrinut će se temu predstaviti na kreativan način. Posjetitelje očekuju radionice i degustacija ukusnih jela kojima je zajedničko što ih je moguće pripremiti od tzv. ostataka ili hrane 'zaboravljene' u hladnjaku. To nipošto nije otpad – osim što je hrana koja će biti demonstrirana posjetiteljima izuzetno ukusna, na ovaj način moguće je racionalizirati gospodarenje vlastitim kućanstvom i znatno uštedjeti na kućnom budžetu.

Karmen Kokot, univ. spec. nutricionizma iz varaždinske Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole te Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma i Dorotea Solomun iz TZ Grada Varaždina pripremat će  namaz od slanutka s mrkvom i klicama, smoothie od bobičastog voća i sladoled od banana i jagoda, dok će chef restorana August Goran Jelušić pripremati ratatouille od povrća s placa i domaću palentu. Posjetitelji će na dar dobiti i besplatnu kuharicu 'Od ostataka do zdravog obroka'.

A kako je nedavno obilježen i Dan planete Zemlja, događaju će se pridružiti ekolozi iz varaždinske Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, pod vodstvom prof. Petre Novak Mlinarić koji su osmislili nagradni eko kviz. Neće nedostajati ni sadržaja za najmlađe, a kako je na placu učenje uvijek i igra o tome će brinuti 'Mrkvica', Grašak' i 'Jagodica' iz UO Favela te Marija Crnčec koja će oslikavati lica.

Partner na događaju je i Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije čiji će djelatnici svima koji to žele, besplatno izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi.  Događaj će trajati od 9 do 11 sati.

278105255 1640976779583078 7643867725983480295 n

Plakat B1