FOI: Započeli upisi na preddiplomski stručni studij PITUP Foto: FOI

FOI: Započeli upisi na preddiplomski stručni studij PITUP

I.D./Varaždinske vijesti | 27.7.2016. u 12:48h | Objavljeno u Društvo

Na Fakultetu organizacije i informatike 27. srpnja započeli su upisi u jedan od smjerova koji nudi stručna i vrlo konkretna znanja u području primjene informacijske tehnologije. Riječ je o preddiplomskom stručnom studiju Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP), koji će ove godine samo u Varaždinu upisati 100-tinjak što redovnih što izvanrednih studenata iz cijele Hrvatske, dok će se upisi u studijske centre u Sisku, Zaboku i Križevcima održavati u rujnu.

- Danas se na tržištu nude brojni programi obrazovanja s temama povezanim s informacijskim tehnologijama, ali 15 godina iskustva u izvođenju preddiplomskog stručnog studija Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) dovoljan su i opravdan dokaz neosporne kvalitete ovog studijskog programa - ističu iz FOI-ja i dodaju da, kako se radi o stručnom studiju, Fakultet organizacije i informatike u realizaciji programa studija surađuje s organizacijama privatnog i javnog sektora u dijelu primjene suvremene IKT u poslovanju organizacija.

Preddiplomski stručni studij traje tri godine i njegovim se završetkom stječe 180 ECTS bodova te stručni naziv stručni prvostupnik/prvostupnica poslovne informatike. Završeni prvostupnici ovog studija su osposobljeni za samostalno rješavanje stručnih problema u području razvoja, uvođenja, održavanja i unaprjeđenja jednostavnijih programskih rješenja za potporu operativnim poslovnim procesima, kao i u području održavanja postojeće informacijske tehnologije.

Stručni studij PITUP, koji se osim u Varaždinu izvodi u studijskim centrima Sisak, Zabok i Križevci, zamišljen je kao redovni i kao izvanredni studij te je prije svega oblik institucionaliziranog cjeloživotnog osposobljavanja te će se kao takav i dalje razvijati, napominju izu FOI-ja.

 

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci