FOI: Održana panel rasprava „Izazovi u pripremi i implementaciji EU projekta“

J.Š./Varaždinske vijesti | 11.5.2016. u 19:04h | Objavljeno u Društvo

Na Fakultetu organizacije i informatike u sklopu kolegija Mala i srednja poduzeća u EU kojem je nositeljica izv.prof. dr. sc. Ksenija Vuković te u sklopu kolegija Upravljanje institucionalnim investitorima kojem je nositeljica izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa održala se panel rasprava pod nazivom „Izazovi u pripremi i implementaciji EU projekta“.

Na panel raspravi povela se je izuzetno zanimljiva diskusija o pravima na potporu i uvjetima koje poduzetnici moraju zadovoljiti kod prijave projekata, iznesene su informacije o Strategiji pametne specijalizacije s ciljem razvoja inovativne ekonomije, koja je i osnovni preduvjet za prijavu na ESI fondove te su provedbena tijela i konzultanti opisali su postupak prijave i provedbe projekta, te iznijeli nelogičnosti s kojima se oni susreću.

Panel je moderirala izv. prof. dr. sc. Ksenija Vuković, a na njemu su sudjelovali mr. sc. Sanja Mudrić Rešetar, voditeljica Službe za vrednovanje projekata EU pri Ministarstvu poduzetništva i obrta, Tomislav Zoretić, voditelj Odjela za komunikaciju i praćenje programa pri Ministarstvu gospodarstva, Leonarda Tarandek, MSc European Project and Public Management, mag.geogr., osnivačica i direktorica poduzeća Leota d.o.o. za savjetovanje, Patrick Benjamin Galeski iz poduzeća Superna d.o.o. te Martina Cuković, mag.oec. referentica u stručnoj službi i projektna asistentica u Park Boutique Hotelu, Varaždin.

Prije panel diskusije Mato Pešut, voditelj Samostalne službe za informativno-obrazovne aktivnosti o korištenju ESI fondova pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije predstavio je projekt Akademija regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ovaj događaj je organiziran u okviru projekta Akademija regionalnog razvoja i fondova Europske unije  za koji je nadležno Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a u kojem sudjeluje tim studentica s Fakulteta organizacije i informatike.

Grupu studentica pod nazivom Stepping up! čine Sonja Nidogon Višnjić, Anamarija Toplak, Dorotea Vugrinec i Ivana Vukšaa, a glavni im je cilj informirati studentske populacije o svim aspektima korištenja EU fondova jer se projektom želi osvijestiti studente o važnosti EU fondova kao jednog od najznačajnijih izvora financiranja različitih razvojnih projekata kako bi se kao budući akteri razvoja hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini, mogli lakše aktivno uključivati u taj proces.

Označeno u