FOI Održan hibridni sastanak konzorcija projekta TEACH4EDU4

Varaždinske vijesti | 24.9.2021. u 14:55h | Objavljeno u Društvo

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu i na platformi Zoom jučer i danas održan je hibridni transnacionalni sastanak MEED4EDU4 međunarodnog strateškog projekta TEACH4EDU4 - Accelerating the transition to Edu 4.0 in HEIs.

Cilj sastanka bio je omogućiti partnerima da se sastanu uživo i online kako bi razgovarali o tekućim i nadolazećim projektnim aktivnostima i rezultatima, kao i da aktivno rasprave pitanja vezana za razvoj intelektualnih rezultata projekta.

Domaćin sastanka bio je koordinator projekta - Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu.

Ovaj 30-mjesečni projekt financiran je u okviru programa Erasmus + Europske komisije u ukupnom iznosu od 296.845,00 eura, a osim Fakulteta organizacije i informatike kao koordinatora, partneri ovog projekta su vodeća europska sveučilišta u području informatike i srodnih znanosti te obrazovnih znanosti: Open University (Ujedinjeno Kraljevstvo), Sveučilište u Žilini (Slovačka), Sveučilište u Beogradu (Srbija), Sveučilište Tallinn (Estonija), Universita degli Studi dell'Aquila (Italija) i Universitat Politecnica de Catalunya (Španjolska).

Cilj ovog iznimno važnog projekta je unaprijediti visoko obrazovanje u brzorastućem području informacijskih znanosti, kako bi se omogućilo poučavanje u skladu sa suvremenim inovativnim svjetskim trendovima u hibridnim i međunarodnim okruženjima te potrebama industrije 4.0.

Iako se sastanak održao hibridno, partneri su uspjeli razgovarati i aktivno raditi na rezultatima projekta te zaključili status glavnih rezultata projekta:

  • IO1 Katalog novih oblika poučavanja, učenja i ocjenjivanja u informacijskim znanostima te vještina i kompetencija nastavnika - dovršen je i korišten za daljnji rad na projektu.

  • IO2 Modeli dizajna učenja - Alat Teach4Edu4 razvijen je i predstavljen partnerima i nastavnicima te će se temeljem njihove povratne informacije redefinirati i koristiti za daljnji rad na projektu.

  • IO3 Kolaborativne nastavne metode za zajedničke kreativne učionice - partneri i uključeni nastavnici rade na razvoju 14 zajedničkih kreativnih učionica koje će se provesti i isprobati u okviru pilot faze projekta.

  • IO4 Vodič o korištenju podataka o učenju za donošenje odluka temeljenih na dokazima - pregled literature o analitikama učenja i nadzornim pločama je u tijeku i uključuje opsežan rad na 150 publikacija. Pregled uključuje analizu cjelovitih radova i rad u fokus grupi s 12 sveučilišnih nastavnika.

Tijekom sastanka partneri su iskoristili priliku i detaljnije raspraviti o upravljanju projektom i pitanjima vezanim za osiguranje kvalitete i smanjenje rizika.

Također, sastanak je uključivao i okrugli stol s pridruženim partnerima projekta iz industrije. Sljedeći projektni sastanak planiran je za veljaču, 2022.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci