Festival varaždinskih dvorišta: Središnji događaj Ljeta u Varaždinu!

Marin Hižar | 25.6.2021. u 19:02h | Objavljeno u Društvo

Nakon prošlogodišnje stanke, u subotu, 3. srpnja, održat će se šesti Festival varaždinskih dvorišta. Nažalost, ovo nije šesti festival za redom.

-Prošle godine smo nažalost zbog pandemije morali otkazati manifestaciju. Ove godine ćemo biti još bolji, a čak 14 dvorišta ove će godine otvoriti svoja vrata. Od tih 14 dvorišta, dvije lokacije su nove: jedna je Uršulinsko dvorište ovdje u Uršulinskoj 1, dok je druga lokacija zgrada nove gradske knjižnice. Cilj nam je ovim festivalom obogatiti turističku ponudu i otkriti svima skrivene kutke varaždinske gradske jezgre. Želimo zahvaliti svima koji daju svoje prostore na korištenje - rekla je Jelena Toth, direktorica TZGV, priliom najave festivala, te je naglasila kako je pripremljen raznolik sadržaj za sve dobne skupine.

Posjetitelji, pa i Varaždinci, moći će prisustvovati raznim informativnim i zabavnim sadržajima. Najavljene su izložbe, glazbene točke, radionice, kao i druženja s autorima, te modna i gastronomska događanja. Isto tako će tijekom festivala biti i premijera predstave "Hamlet v hudom saftu" u organizaciji HNK Varaždin s početkom u 21 sat u Palači Sermage, kao i koncert Massima u 21 sat u Vili Bedeković.

-Festival je središnji događaj Ljeta u Varaždinu. Tradicionalno, prvu subotu u srpnju, otvaraju se prostori varaždinskih dvorišta. Mi Varaždinci uvijek volimo zaviriti k susjedu. Ljudi se često šeću, ali nemaju prilike vidjeti ove ljepote. Evo, i ja sam danas prvi puta u ovom prekrasnom Uršulinskom dvorištu te pozivam sve Varaždinke i Varaždince da dođu ovo pogledati. Vjerujem da će našim sugrađanima i gostima ovo biti užitak. Nadolazeća festivalska subota bit će udarni termin Ljeta u Varaždinu, a Grad će i dalje, kao što je i do sada, pomagati ovoj manifestacij - naglasio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Festival će, naravno, biti organiziran u skladu sa svim protuepidemijskim mjerama. Ipak, organizatori se nadaju popuštanju mjera 1. srpnja. Naglašena je briga za sve posjetitelje, te će se voditi briga o svim potrebnim sredstvima za osobnu zaštitu.

-Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja festivala, ponovno otvorenje ove godine signalizirat će možda povratak starom normalnom - optimistično je izjavila na kraju Jelena Toth.

Više o samom festivalu i njegovom programu možete pronaći na mrežnoj stranici Turističke zajednice grada Varaždina.