FESTIVAL TIKVI Na placu sve u znaku kraljice jeseni

J.Š./ Varaždinske vijesti | 2.11.2020. u 14:05h | Objavljeno u Društvo

Na varaždinskome placu ove subote održan je tradicionalni, osmi po redu Festival tikvi, u izdanju primjerenom aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

Tim povodom mogle su se kupiti delicije od tikve iz ponude ženskih udruga i OPG-ova, a postavljena je i izložba tikvi, među kojima je posebna atrakcija tikva rekorderka iz Novske, teška više od 300 kilograma. Golemoj tikvi pridružene su i tikve koje su ukrasili mališani iz varaždinske IV. i V. Osnovne škole, te Centra Tomislav Špoljar.

Na izložbi se mogu vidjeti i kreativne dekoracije od tikve i drugog povrća, a za dodatni jesenski 'štih' na placu pobrinuli su se i mališani iz čak 14 dječjih vrtića iz Varaždina i okolice čiji su radovi postavljeni na stupove po cijeloj tržnici.

Izložba se na varaždinskome placu može razgledati još nekoliko dana, koliko će to uvjeti dozvoliti, s obzirom da povrće može potrajati izloženo na otvorenome samo ograničeno vrijeme. Pozivaju se stoga svi ljubitelji tikve da posjete plac i razgledaju izložbu.

Iz Gradske tržnice također podsjećaju da kreće i izbor ovogodišnje Najkumice, pa razmislite na vrijeme kome ćete ove godine dati svoj glas. Glasovanje traje sve do 1. prosinca, a proglašenje najavljujemo za 5. prosinca.