Festival šansone uz brojna poznata imena glazbene scene posvećen pjesniku ljubavi - Zvonimiru Golobu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Festival šansone uz brojna poznata imena glazbene scene posvećen pjesniku ljubavi - Zvonimiru Golobu

VV | 23.1.2022. u 12:33h | Objavljeno u Društvo

U ponedjeljak, 21. veljače od 20 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu bit će održan Festival šansone "Zvonimir Golob“.

 Bit će to podsjećanje na velikog hrvatskog pisca, skladatelja i šansonijera rođenog u Koprivnici, a za kojega s pravom ističu da je i "najveći hrvatski pjesnik ljubavi“. Bio je i jedan od začetnika Studija 64, grupe koja je stvorila i afirmirala zagrebačku školu šansone, a njegove pjesme snimljene su i objavljene na dvadesetak ploča i kaseta.

Najviše pjesama po Golobovim stihovima skladao je i pjevao Arsen Dedić, a osobito se pamti pjesma "Dušo moja“ u izvedbi Kemala Montena.

Festival šansone "Zvonimir Golob“ već se godinama u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. održava u Koprivnici, rodnom gradu pjesnika, ali ovoga puta prvi put bit će održan u Zagrebu. Na festivalu će nastupati brojna poznata imena hrvatske estrade: Ranko Boban, Mladen Burnać, Darko Domijan, Ksenija Erker, Juraj Galina, Boris Ćiro Gašparac, Nino Golob, Hrvoje Hegedušić, Ženski vokalni sastav Ive, Toni Janković, Paula Jusić, Zrinko Kapetanić, Vladimir Kočiš - Zec, Zdenka Kovačićek, Željko Krušlin-Kruška, Željka Marinović, Mladen Medak-Gaga, Gabi Novak, Ivica Pepelko, Miroslav Škoro, Mirko Švenda -Žiga, Miro Ungar, Kostadinka Velkovska, Alka Vuica, Jasna
Zlokić i Dražen Žanko. Voditelji će biti: Kostadinka Velkovska i Goran Grgić.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni dvorane Vatroslava Lisinskog, a ulaz je dozvoljen pod epidemiološkim mjerama.