Europski dan jezika sutra na Franjevačkom trgu pod motom "Deutsch ist nah!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Europski dan jezika sutra na Franjevačkom trgu pod motom "Deutsch ist nah!"

VV | 24.9.2021. u 17:33h | Objavljeno u Društvo

Na Franjevačkom trgu sutra, u subotu 25. rujna od 10 do 13 sati obilježit će se Europski dan jezika.

U projekt obilježavanja uključene su osnovne škole s područja grada Varaždina i to: II., V., VII., IV., VI. osnovna škola, te osnovne škole s područja Varaždinske županije: OŠ Vidovec, OŠ Cestica, OŠ Petrijanec, OŠ Vladimir Nazor Sveti ILija, OŠ Tužnoa, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, OŠ Izidora Poljaka Višnjica, OŠ Breznički Hum, OŠ Ivana Rangera Kamenica, OŠ Radovan te Elektrostrojarska i Gospodarska škola Varaždin. ,

- Budući da smo mi kao učitelji prepoznali važnost višejezičnog obrazovanja odlučili smo "baciti" svijetlo i na njemački jezik koji je važan za Varaždinsku županiju, kako zbog geografskog položaja na kojem se ona nalazi tako i zbog gospodarstva. U podučavanju naglašen nam je komunikativni pristup usmjeren na govornu komunikaciju i aktivnu uporabu njemačkoga jezika koja je vrlo važna pogotovo u našem podneblju - rekla je Lea Lesar Dolenc, učiteljica njemačkog jezika iz OŠ Vidovec i incijatorica ovog projekta .koji se provodi uz potporu udruge ",Europski kulturni krug EKULT" - Udruge za popularizaciju njemačkog jezika na području Hrvatske.

Program vezan uz obilježavanje ovog dana odvija se pod motom ,"Deutsch ist nah!", a osmišljen je kroz prezentaciju suvenira koje su izradili učenici škola sa simbolima Savezne Republike Njemačke.

Dođite sutra na Franjevački trg na Europski dan jezika!

Označeno u