Emil Milihram Foto: Martin Novosel/Krešimir Đurić

Emil Milihram ove subote postat će počasni topnik Varaždinske građanske garde

VV | 28.4.2021. u 18:38h | Objavljeno u Društvo

Ove subote, 1. svibnja 2021. godine Varaždinska građanska garda nastavlja sa svojom, sada već tradicionalnom aktivnošću - svečanom smjenom straže i glasnim pucnjem na Starom gradu, a uzicu varaždinskog topa će ovaj puta povući najbolji svjetski kanuist svih vremena, Emil Milihram.

Emil Milihram rođen je 21. listopada 1982. u Varaždinu gdje je i započeo kanuističku karijeru, a posljednjih nekoliko godina je član KKK Končar iz Zagreba, tako je nakon što je šest puta postao svjetskim prvakom na divljim vodama sada ima isto toliko naslova najboljeg na Starom kontinentu što ga svrstava među najuspješnije kanuiste svijeta.

- U ova čudna i pomalo nevjerojatna vremena, kada svima nama fale uzori i motivacijske ličnosti, Emil je upravo osoba na koju se treba ugledati i isticati kao primjer. Ne ide u životu sve glatko, zapnemo ponekad, izgubimo se, ali snaga karaktera, volja, ustrajnost i hrabrost vrate nas na pravi put. Emil je to pokazao i dokazao. Zato smo ponosni što će naš novi topnik i stanovnik “kuće slavnih” biti upravo Emil Milihram - objavila je Varaždinsk građanska garda.