Emanuel Tukač osvojio brončanu medalju na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Japanu Foto: Centar izvrsnosti za matematiku Varaždinske županije

Emanuel Tukač osvojio brončanu medalju na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Japanu

IHR/Varaždinske vijesti | 13.7.2023. u 09:19h | Objavljeno u Društvo

Učenik Prve gimnazije Varaždin Emanuel tukač osvojio je brončanu medalju na Međuarodnoj matematičkoj olimpijadi u Japanu, a polaznnica Centra izvrnosti iz matematike, Stella Čolo, iz zadarske Gimnazije Franje Petrića dobila je pohvalu.

- Velika čestitka Emanuelu i Stelli, njihovim obiteljima i mentorima koji su s njima radili tijekom svih godina natjecanja. Posebno ističem mentora Ratka Višaka pod čijim su se vodstvom posljednje dvije godine pripremali u našoj ''olimpijskoj grupi''. - ponosan je Branko Topić, voditelj Centra izvrsnosti iz matematike Varaždinske županije.

DSC_7876.jpg

Emanuel Tukač

Dodao je kako su osim Emanuela, brončane medalje osvojili i mladi matematičari Namik Agić, Lara Semeš i Janko Bušenić (XV. gimnazija Zagreb), dok je Lovro Pazinović iz III. gimnazije Split dobio pohvalu.

- Svima želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju na fakultetima, a Lari još medalja jer je tek završila treći razred. Posebnu zahvalu, kao i uvijek, upućujemo našoj Županiji koja svesrdno potpomaže rad Centra izvrsnosti za matematiku te najzaslužnijim za osnivanje Centara izvrsnosti dr Miroslavu Huđeku i njegovoj zamjenici Sanji Herceg. Ovim rezultatima ujedno završama međunarodno najuspješnija godina našeg Centra, u kojoj su polaznici na natjecanjima osvojili jednu zlatnu i tri brončane medalje, te jednu pohvalu - ustvrdio je Topić.