Električni romobili Bolt Foto: Krešimir Đurić

Električni romobili u Varaždinu pun pogodak, za vikend ih isprobalo više od 500 građana

Varaždinske vijesti | 18.5.2021. u 18:39h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin i Bolt, vodeća europska platforma za pružanje prijevoza na zahtjev, prošlog su tjedna započeli suradnju na projektu najma električnih romobila.

>> VIDEO Nova usluga u Varaždinu: Najam električnih romobila za 75 lipa po minuti

- Početni podaci govore o tome da su Varaždinci odlično prihvatili tu mogućnost, a Bolt se uspješno prilagodio uvjetima na varaždinskim prometnicama te zahtjevima građana Varaždina. Uz pomoć napredne tehnologije i poštivanje Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR), tvrtka Bolt pomno prati sve podatke koji detaljno govore o navikama korištenja romobila - priopćili su iz Grada Varaždina.

Varaždinci su bez obzira na kišu odlučili isprobati električne romobile i u četiri dana od pokretanja usluge napravili više od 1.700 vožnji. Tako je prvi vikend više od 500 građana isprobalo uslugu, a prosječno su se vozili 2.1 km, za što im je bilo potrebno otprilike 12 minuta.

- Da su romobili adekvatno raspoređeni po gradu govori činjenica da je u prosjeku 85% dostupnih romobila korišteno, što je dobar pokazatelj interesa za ovu novu vrstu prijevoza - kažu iz Grada.

Bez obzira na to što je romobil moguće parkirati gotovo u cijelom gradu, Varaždinci se često odlučuju romobile parkirati na odgovoran način i to često na lokacijama ispostave, održavajući tako red i brinući o sigurnosti svojih sugrađana. Sljedećih dana električni romobili postat će dostupni i na lokaciji POS-naselja kraj Jalkovečke ulice.

- Gradska uprava i sam gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok zadovoljni su prezentiranim podacima te se očekuje da će takav prijevoz postati uobičajena alternativa svim ostalim načinima prijevoza u Varaždinu poput uobičajenih bicikla i javnog prijevoza - ističu iz Grada.

get_hi_media_1.jpg

get_hi_media_2.jpg

get_hi_media_3.jpg

get_hi_media.jpg