Ekipa iz Klenovnika prva na međužupanijskom natjecanju Hrvatskog Crvenog križa Foto: DCK Varaždinske županije

Ekipa iz Klenovnika prva na međužupanijskom natjecanju Hrvatskog Crvenog križa

I.D./Varaždinske vijesti | 15.4.2017. u 16:49h | Objavljeno u Društvo

Na Međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje je 8. travnja održano u Donjem Kraljevcu, ekipa OŠ "Grofa J. Draškovića" Klenovnik osvojila je 1. mjesto u kategoriji podmladka. Ekipa se natjecala u sastavu: Lorena Golub (vođa ekipe), Željka Janžek, Sara Srednoselec, Nikolina Lukavski, Magdalena Kljunić i Anđela Gladović-Nedić, uz mentoricu Karmelku Car.

Natjecalo se ukupno 19 ekipa prve pomoći iz Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije - 11 ekipa u kategoriji podmlatka i osam ekipa u kategoriji mladih. Društvo Crvenog križa Varaždinske županije predstavljale su ekipe koje su pobijedile na gradskim natjecanjima mladih: GDCK Varaždin - VI. OŠ Varaždin i SŠ Graditeljsko, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin, GDCK Ivanec - OŠ "Grofa J. Draškovića" Klenovnik i SŠ Maruševec, GDCK Ludbreg - OŠ Sveti Đurđ, te GDCK Novi Marof - OŠ Ljubešćica. Ekipa OŠ Ljubešćica osvojila je 3. mjesto.

Mladi iz Klenovnika će, uz ekipu SŠ Krapina koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji mladeži, sudjelovati na 21. Državnom natjecanju mladih HCK, koje će se održati u Sisku 13. svibnja. Cilj natjecanja je okupljanje članova mladih Hrvatskog Crvenog križa u svrhu razmjene iskustava i ideja u radu s mladima. Na natjecanju su mladi rješavanjem testova pokazali svoje znanje o Pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te su rješavali praktične zadatke iz pružanja prve pomoći osobama s realistično prikazanim ozljedama.