Edukacija učenika novim nastavnim metodama i materijalima

| 24.4.2016. u 12:27h | Objavljeno u Društvo

Strojarska i prometna škola Varaždin sa svojim partnerima Školom za cestovni promet Zagreb, Srednjom školom Zlatar, Srednjom strukovnom školom Velika Gorica i Strojarskom tehničkom školom Fausta Vrančića od svibnja prošle godine provodi projekt „Engleski i njemački u strojarstvu i prometu interaktivno –EDSIPI@“ te je održana završna konferencija u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin, Hallerova aleja 3a.

Uz pomoć poduzetnika iz tvrtki Kos Transporti, AP Varaždin, ITAS Ivanec, Centrometal Macineci Kostwein Varaždin interdisciplinarni tim izradio je nove priručnike za nastavu stranog jezika u struci uvažavajući preporuke i zahtjeve s kojima se tvrtke susreću na tržištu vezano za korištenje stranih jezika u strojarstvu te prometu i logistici.

-Zadovoljni smo jer smo ovo uspjeli ostvariti. Analiza je provedena, napravili smo nastavne materijale koje će učenici koristiti. Osim toga napravljena je i jedna platforma preko koje će učenici moći koristiti materijal online. Nadalje, provedena je i anketa među učenicima i nastavnicima, učenici su oduševljeni i vole raditi na tim materijalima. Odlučili smo to napraviti sami uz pomoć Europske unije i njihovih projekrata. Proveden je pilot projekt te sad slijedi provođenje projekta u redovnoj nastavi uz izbornu nastavu stranog jezika u struci – istaknula je Anita Borovec, voditeljica projekta.

Projekt sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala 2007- 2013., sheme za dodjelu bespovratnih sredstava – Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada / gospodarstva- faza II.

Vrijednost projekta je 1.957.413,03 kn, od čega 1.729.434,13 kn ili 88,4% predstavlja financijsku potporu Europske Unije, u skladu s ugovorom sklopljenim s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta kao posredničkim tijelom razine 1 i Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kao posredničkim tijelom razine 2. Preostalih 227.978,90 kn financira Strojarska i prometna škola Varaždin i njezini partneri.

Ovom projektu cilj je da nam učenici postanu konkurentni jednoga dana na tržištu, a vjerujem da hoće jer poznavanjem jezika struke otvaraju im se druge mogućnosti izvan Hrvatske. Isto tako tvrtke dolaze na ovo naše područje i traže ljude koji poznaju jezik struke– rekao je Milan Žunar, ravnatelj Strojarske i prometne škole Varaždin.