DVD-u Margečan gradonačelnik M. Batinić predao vatrogasno vozilo vrijedno 400.000 kuna Foto: Grad Ivanec

DVD-u Margečan gradonačelnik M. Batinić predao vatrogasno vozilo vrijedno 400.000 kuna

VV | 15.6.2020. u 09:50h | Objavljeno u Društvo

Na prigodnoj svečanosti u petak, 12. lipnja, gradonačelnik Milorad Batinić je predsjedniku DVD-a Margečan Davoru Đurasu uručio ključeve navalnog vatrogasnog vozila vrijedna 400.000 kuna. 

S obzirom na to da je ovdašnji DVD bio jedino među šest gradskih društava koje dosad nije imalo „vodu na kotačima“, margečanski vatrogasci s velikim su ponosom dočekali potpuno opremljeno vozilo koje raspolaže s 3.000 litara vode.

Upućujući zahvale Gradu Ivancu, koji je osigurao kompletna sredstva za nabavu vozila, predsjednik D. Đuras istaknuo je da će margečanskim vatrogascima novonabavljeno vozilo omogućiti da brže i kvalitetnije izvršavaju svoje operativne zadaće na cijelom području svoga djelovanja.

Skupu se obratio i gradonačelnik te istaknuo da je, slijedom rasta gradskog proračuna od 2018. godine, i Grad Ivanec u mogućnosti izdvajati više novca za financiranje vatrogastva. 

Podsjetio je da ove godine Grad za VZ (za rad DVD-ova) izdvaja gotovo 200.000 kuna više nego lani, a povrh toga još izdvaja 100.000 kuna za opremanje svih DVD-ova potrebnom opremom. 

Domaćim vatrogascima uputio je čestitke na dobrovoljnom radu koji se ničim ne može platiti, na odličnom gospodarenju domom i ostalim resursima te im poželio da im vozilo služi dugo i dobro.

Dodajmo ovome da su tijekom proteklih mjeseci sami vatrogasci proširili garažni prostor za smještaj novog vozila, građevinski su proširili i vatrogasni dom, nabavili garažna vrata itd. 

Nakon uručivanja ključeva domaćinima, vozač je uključio sirene, a dan za pamćenje margečanskih vatrogasaca ovjekovječen je i nizom fotografija domaćina i njihovih gostiju.

6369.jpeg