Dvadesetak medicinskih sestara na tečaju o trijaži u OB Varaždin Foto: Opća bolnica Varaždin

Dvadesetak medicinskih sestara na tečaju o trijaži u OB Varaždin

Varaždinske vijesti | 19.10.2017. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Kako se u Općoj bolnici Varaždin vodi konstantna briga o dodatnoj edukaciji medicinskog osoblja te se redovito održavaju tečajevi, tako je za medicinske sestre održan tečaj o trijaži.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić, mag. med. techn., naglasila je da je tečaj održan s ciljem da medicinske sestre koje rade u hitnim prijemima, ambulantama, internoj, kirurgiji, pedijatriji i neurologiji dobiju osnove trijaže.

- Svrha takvog tečaja je kategorizacija pacijenata po hitnosti, a ona osigurava ispravnu i pravodobnu procjenu pacijenata koji dolaze u takav hitni prijem, odnosno redoslijed zbrinjavanja pacijenata. Na taj se način smanjuje mogućnost nekih nepredviđenih događanja. U svrhu organizacije takvog rada sestre koje rade u tim hitnim prijemima trebaju imati završeni trijažni tečaj koji je osnovni preduvjet za kvalitetan rad jer znamo da u hitnim prijemima imamo veliki broj pacijenata. Organizacija takvog rada nam je vrlo bitna - rekla je Sekovanić o tečaju na kojem je u varaždinskoj bolnici sudjelovalo dvadesetak sestara.

- Tečaj je Opća bolnica Varaždin organizirala s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, a proveli su ga članovi Društva nacionalnih instruktora. Tečaj je bio organiziran prema standardu osnove edukacije za radnike koji provode trijažu u odjelima hitne medicine - pojasnila je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo koja je dodala da je edukacija o trijaži u varaždinskoj bolnici važna zbog budućih planova razvoja.

- Nama je vrlo važno da se pripremimo za takav rad jer znamo da uskoro kreće gradnja objedinjenog hitnog prijema. Mi se pripremamo da ga dočekamo spremni i radujemo se takvom načinu rada - zaključila je Sekovanić.

opca_bolnica_varazdin_-_tecaj_trijaza_1.jpg

opca_bolnica_varazdin_-_tecaj_trijaza_2.jpg

opca_bolnica_varazdin_-_tecaj_trijaza_3.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci