Dugogodišnja predsjednica Bedema ljubavi, novinarka i humanitarka povući će ove subote uzicu Varaždinskog topa

Varaždinske vijesti | 12.5.2022. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

Prošle subote vremenske (ne)prilike spriječile su svečanu smjenu straže i izvođenje glasnog pucnja na Starom gradu. Zato ove subote, 14. svibnja 2022. godine Varaždinska građanska garda, uz povoljnu vremensku prognozu, nastavlja sa svečanom smjenom straže ispred gradske vijećnice i izvođenjem pucnja iz Varaždinskog topa, točno u podne, na Starom gradu. Uzicu će ovaj puta povući Renata Pocedulić.

Upravni odbor Udruge Varaždinska građanska garda želio je odati priznanje svim humanitarnim djelatnicama i djelatnicima, a kako je Bedem ljubavi upravo personifikacija tog pojma izbor je pao na dugogodišnju predsjednicu “Bedema ljubavi”, novinarku (od nedugo u mirovini) i humanitarku - Renatu Pocedulić.

Početkom Domovinskoga rata, u rujnu 1991. godine, osnovan je Bedem ljubavi Varaždin, kao pokret majki za mir koji se pridružio majkama koje su spašavale mladiće koji su služili vojni rok u svim krajevima nekadašnje Jugoslavije.

Po završetku rata Bedem ljubavi Varaždin svoje je djelovanje usmjerio na aktivnosti podizanja kvalitete življenja mnogočlanih obitelji, bolesne djece, starih, bolesnih i usamljenih osoba.

Osim toga, u svojem djelovanju usmjeren je na poticanje mira, toleranciju i suradnju sa svima koji su spremni uključiti se u razne aktivnosti pomaganja ljudima u potrebi. Među korisnicima udruge i romske su obitelji koje žive u okolici, za koje se osim materijalne pomoći organiziraju i razne vrste edukacija iz područja odgoja, zaštite okoliša, kvalitetnijega roditeljstva te niza drugih tema iz svakodnevnoga života.

Prošle godine, u jeku borbe protiv pandemije proslavili su značajnu obljetnicu: 30 godina rada i djelovanja.
Za svoj rad udruga je dobila vrijedna priznanja: Plaketu Grada Varaždina 1995. godine, a POVELJU HUMANIZMA INTERNACIONALNE LIGE HUMANISTA 2001. godine.

- Uz veliku zahvalnost na predanom radu gospođi Renati želimo dobrodošlicu našu kuću slavnih- poručuju iz Varaždinske građanske garde.