Tko su učenici koji su predstavljali našu županiju na državnom LiDraNu? Foto: Ilustracija/Gospodarska škola Varaždin

Tko su učenici koji su predstavljali našu županiju na državnom LiDraNu?

VV | 29.4.2021. u 15:01h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na državnom LiDraNu, smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola koja je održana od 19. do 23. travnja online uz literarni rad “Kutija zanemarene odgovornosti” Ide Klasta, učenice 1. H razreda Gospodarske škole Varaždin, čija je mentorica Tihana Vučić, i koji je izabran među 20 najboljih u državi, na državnom LiDraNu našao se literarni rad “Geto” Maje Bregović (mentorica Maja Držaić), učenice trećeg razreda Srednje škola Ivanec.

- Priča Ide Klasta iz Gospodarske škole među najboljim literarnim radovima na državnom LiDraNu

U dramskom izrazu Varaždinsku županiju predstavili su Bard Krsto Plemić (mentorica Bojana Barlek) s monologom “Ciganin, ali najljepši” te Fran Rabuzin (mentorica Ivana Vitez) s kazivanjem Ujevićeve poezije “Visoki jablani” iz Prve gimnazije Varaždin.

Među osnovnoškolcima, na državnom LiDraNu našao se literarni rad Filipa Premeca (mentorica Elena Kovačić) iz OŠ Sveti Đurđ “A da je Mali princ posjetio još koji planet...” i Zlatka Bartol Golubić (mentorica Marija Hublin) iz I. OŠ Varaždin s radom “Puževo putovanje”.

U kategoriji dramskog izraza monologom “Kad kuha tata-mata” predstavila se Lara Prepelić (mentor Andreja Jošić) iz Katoličke škole Svete Uršule i Katarina Ivančević (mentorica Maja Šmic) iz II. OŠ Varaždin monologom “Zrak na prodaju”, dok je kazivanje poezije “Djeca nasmijana” izvela Iva Tomiek (mentorica Sanja Horžić) iz OŠ Ljubešćica.

Jana Hosni iz OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija s člankom “Moj prijatelj Hašimoto”, čija je mentorica bila Maja Priher, predstavila se na državnom LiDraNu u kategoriji novinarskog izraza, a na državnoj smotri našao se i školski list “Klen” iz OŠ Klenovnik (urednik Lovro Rešetar, mentorica Anita Husnjak). U radijskom izrazu na državnom LiDraNu bila je radijska grupa Zzzvuk iz OŠ Šemovec sa svojom radijskom emisijom “Izgubljeni u prijevodu” (novinarka Lorena Tolić, snimatelj Tin Vincek, mentorica Maja Vitković).



Označeno u