Društvo osoba s invaliditetom Varaždin primilo vrijedno priznanje Foto: DOSI

Društvo osoba s invaliditetom Varaždin primilo vrijedno priznanje

Varaždinske vijesti | 24.3.2024. u 20:15h | Objavljeno u Društvo

Povodom Dana socijalnog rada koji je obilježen 19. ožujka, Hrvatska udruga socijalnih radnika održala je stručni skup pod nazivom "Dijelimo život u zajednici: transformativna uloga socijalnog rada".

Udruga socijalnih radnika Varaždinske županije predložila je, uz preporuku Grada Varaždina, Društvo osoba s invaliditetom Varaždin za dobivanje priznanja koje im je svečano uručeno na skupu u Hotelu Academia u Zagrebu.

Ovo se priznanje dodjeljuje na prijedlog Upravnog odbora regionalnih udruga, između ostalih, i udrugama civilnog društva čiji je rad prepoznat kao opće dobro i od posebnog značaja za zajednicu, a njihovo djelovanje doprinosi razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada.

HUSR_priznanje_Drustvo_osoba_s_invaliditetom_Varazdin_220232024_1.jpg

Kriteriji za dodjelu priznanja HUSR-a su: uživanje ugleda uzornog stručnjaka i djelatnika, ustanove, udruge ili jedinice regionalne/lokalne samouprave; iznimni rezultati u praktičnom i/ili teorijskom radu na pojedinom području djelovanja; objavljena, prikazana, izložena, izvedena ili na drugi način prezentirana i nagrađivana ostvarenja.

Nagrada se dodjeljuje ako dostignuća udovoljavaju stručnim, etičkim i drugim standardima struke te ako proizlaze iz profesionalnih obveza te dodatnog rada i zalaganja.

- Iskreno zahvaljujemo na dobivenom priznanju i dodatnoj motivaciji za obavljanje djelatnosti u cilju povećanja kvalitete života osoba s invaliditetom - poručili su iz Društva osoba s invaliditetom Varaždin.

HUSR_priznanje_Drustvo_osoba_s_invaliditetom_Varazdin_220232024_2.jpg