Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize uspješno privelo kraju ESF projekt Foto: Ilustracija/Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize Grada Varaždina

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize uspješno privelo kraju ESF projekt

VV | 11.9.2022. u 15:12h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Krajem kolovoza završio je projekt "Zaželi za OSI“, kojeg je Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize Grada Varaždina provodilo od 15. lipnja ove godine s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Varaždin i Centrom za socijalnu skrb Varaždin.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u sklopu poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – Faza II“. Ukupni iznos projekta bio je 556.480,00 kuna.

- Kroz provedbu projekta bilo je zaposleno sedam žena iz skupine teže zapošljivih osoba u svrhu potpore i pomoći starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Pružena je pomoć za ukupno 41 stariju i nemoćnu osobu i dvije osobe s invaliditetom odrađeno više od 11.616 radnih sati te isporučeno 252 paketa kućanskih potrepština. Kroz projekt pet žena završilo je formalnu edukaciju za poslove Gerontodomaćice, a jedna za poslove osobnog asistenta čime su osnažene te im je unaprijeđen radni potencijal i podignuta konkurentnost na tržištu rada - izvijestili su iz Društva.

Na završnoj konferenciji projekta, predsjednik Društava profesor Ivan Vujec zahvalio je svima koji su se uključili u rad Društva te svojom požrtvovnošću i ljudskošću pomogli u podizanju kvalitete života prije svega članova društva osobama s invaliditetom, ali i svih starijih i nemoćnih krajnjih korisnika na projektu te tako doprinijeli ublažavanju rizika od siromaštva, poticali socijalnu uključenost i povećali razinu kvalitete života korisnika.

Također, naglasio je kao ga posebno veseli što je Društvo uspjelo osigurati sredstva od 444.960,00 kuna za nastavak projekta kroz poziv "Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, u koji je biti uključene još tri žene iz tzv. marginalizirane skupine te pružena pomoć i podrška za dodatnih 18 korisnika.