Doris Pinčić posjetila varaždinske čipkarice, snimala se reportaža za HRT

| 6.4.2022. u 09:12h | Objavljeno u Društvo

U utorak  5. travnja 2022. godine u prostorijama 1. Mjesnog odbora „Centar“ Varaždin, boravila je ekipa HTV-a  s Doris Pinčić snimajući reportažu u sklopu nacionalne kampanje Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice „Doživi domaće“. Popularna voditeljica Doris Pinčić snimala je zanimljiv prilog o projektu koji se provodi u suradnji sa Zajednicom kulturnog i pustolovnog turizma i obiteljskog smještaja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Turistička zajednica Varaždin odabrana za jednog od predstavnika Udruga majstorica lepoglavske čipke 1. generacije Varaždin koje će sudjelovati u toj kampanji.

Aktivnosti žena u 1. Mjesnom odboru popratio je i Miroslav Marković zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina, a goste su pozdravili predsjednik 1. Mjesnog odbora „Centar“ Varaždin Robert Roth te mr. Ruža Levačić predsjednica Udruge majstorica lepoglavske čipke 1. generacije Varaždin.

Tom prilikom prezentirana je aktivnost članica Udruge vezano uz izradu rukotvorina, a priređena je i izložba svih vrsta ručnih radova. Voditeljica Doris Pinčić je s ekipom HTV-a snimila  prilog vezan uz rad Udruge a obavljen je intervju sa mr. Ružom Levačić.

Za građanstvo Grada Varaždina, odnosno sve zainteresirane, Udruga priprema izložbu svojih radova u subotu 09. travnja 2022. godine u prostorijama 1. Mjesnog odbora „Centar“ Varaždin Ulica Alojzija Stepinca br. 1 (ulaz iz Pavlinske ulice) u vremenu od 08,00 do 13,00 sati.

varazdinske_cipkarice.jpg

varazdinske_cipkarice3.jpg

varazdinske_cipkarice4.jpg

varazdinske_cipkarice5.jpg