Dora Jurak ponovno na čelu Mladih HNS-a Varaždin: Nastavljamo stvarati Grad u kojem mladi žele živjeti!

Varaždinske vijesti | 30.12.2021. u 13:41h | Objavljeno u Društvo

Na izbornoj skupštini održanoj jučer, dosadašnja predsjednica Mladih HNS-a Varaždin Dora Jurak ponovno je dobila povjerenje članova za još jedan mandat na čelu Mladih.

Izbornu skupštinu otvorio je predsjednik varaždinske gradske podružnice HNS-a Igor Klopotan naglasivši važnost mladih, njihovih ideja i angažmana.

Skupštini su prisustvovali i potpredsjednici gradske podružnice, Mirna Šprem i Berislav Bračko. Osvrnuvši se na rad mladih u proteklom razdoblju, Šprem, koja je još uvijek dio Mladih HNS-a istaknula je kako upravo oni trebaju biti pokretač stranačkih aktivnosti.

-U proteklom razdoblju proveli smo brojne akcije i aktivnosti, a u daljnjem mandatu moramo raditi više i bolje kako bismo privukli što veći broj mladih i potaknuli ih na uključivanje u rad stranke. Mladi moraju biti motor svih aktivnosti i sa svojim idejama i angažmanom kreirati i zagovarati politike za mlade – poručila je Šprem.

Jurak koja je jednoglasno izabrana za novu predsjednicu Mladih HNS-a Varaždin osvrnula se na proteklo razdoblje i najavila velike planove za budućnost.

- Iako su mladi danas sve manje zainteresirani za politiku, nastojat ćemo ih poticati na uključivanje u naš rad jer smatramo da bi njihov angažman trebao biti veći. Zajedničkim radom, znanjem i idejama možemo utjecati na politike koje se tiču nas mladih, unaprjeđivati naš položaj i rješavati probleme s kojima se suočavamo. Mladi HNS-a i dalje će se zalagati za jednako obrazovanje i šanse i stvarati Grad u kojem mladi žele živjeti - rekla je Jurak zahvalivši svim članovima na povjerenju koje, kako kaže, neće iznevjeriti.