Dora Dučakijević i Darko Rušec danas u atriju Starog grada od 20 sati Foto: Koncertni ured Varaždin

Dora Dučakijević i Darko Rušec danas u atriju Starog grada od 20 sati

| 18.7.2018. u 14:49h | Objavljeno u Društvo

U atriju Starog grada, danas s početkom u 20 sati održat će se koncert mezzosopranistice Dore Dučakijević i gitarista Darka Rušeca.

DORA DUČAKIJEVIĆ, mezzosopran
Diplomirala je i magistrirala solo pjevanje na Sveučilištu za muziku i teatar u Grazu u klasi Annemarie Zeller. U Mumuthu na Sveučilištu za muziku i teatar u Grazu pjeva u operi "L'enfant et les sortilèges" ulogu majke, la tasse chineoise i libellule te 2013. godine pjeva ulogu Frau Reich u operi “Die lustigen Weiber von Windsor" Otta Nicolaia i u siječnju 2014. godine ulogu Dorotheu u "Viva la mamma" Gaetana Donizettia. Godine 2013. u studenome pjevala je Wagnerove Wesendonk Liedove u Stephaniensaal (Musikverein Graz) u orkestralnoj izvedbi.

DARKO RUŠEC, gitara
Intenzivno je počeo učiti klasičnu gitaru kod Wernera Hartmann-a na Konservatorium des Landes Steiermark u Graz-u te privatno polagao osnovnu i srednju glazbenu školu. Nakon završene srednje glazbene škole i gimnazije, upisao je pedagoški smjer s glavnim predmetom Klasična gitara na Joseph-HaydnKonservatorium des Landes Burgenland u Eisenstadtu. Nakon diplome, nastavlja se usavršavati na Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst u Grazu u klasi prof. Heinza Irmlera gdje je stekao drugu pedagošku diplomu. Nastupao je u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj sam i u komornim sastavima. Gitaru je predavao od 1991. – 1994. na gimnaziji redemptorista u Wienerneustadtu, od 1995. stalno je zaposlen kao profesor gitare na Glazbenoj školi u Varaždinu. Bavi se i glazbenom publicistikom. Koncentrira i snima mnogo sa kolegama instrumentalistima i pjevačima izvodeći gitarističku literaturu, najčešće Ivana Padovca.