DONJA VOĆA U mjesecu ljubavi slave se zlatni i dijamantni pirovi – njih čak 10

VV | 25.2.2024. u 10:34h | Objavljeno u Društvo

Na vjenčanjima se često čita Poslanica Korinćanima u kojoj se točno opisuje što je to ljubav, no živimo u svijetu gdje mnoštvo parova te riječi čuje samo letimično bez da ih kasnije pretoči u stvarnost.  

Ipak, potvrda kako su one, prije čak 50 godina, pale na plodno tlo, dolazi nam iz Donje Voće gdje je danas u mjesecu ljubavi upriličena proslava za 10 parova. 

Ideja je to načelnice Sanje Kočet koja je obilježavanje ovih zlatnih i dijamantnih pirova započela prije tri godine, smatrajući kako je dobar i dugovječan brak preduvjet obitelji, a obitelj je temelj razvoja pojedinca i kvalitetnog društva.

– Možda i niste svjesni, no vi očuvanjem i njegovanjem braka dajete poruku svima nama mlađima da je najvažnije poštivati jedno drugo, a međusobno razumijevanje i potpora su preduvjet dugog braka. Hvala vam što ovo dijelite s nama i time dajete doprinos našoj zajednici, pokazivanjem primjera mlađima te time sve nas podsjećate na vrijednosti zajedništva i ljubavi.

Uz svojevrsnu zahvalu, u znak  njihove dugogodišnje ljubavi, privrženosti i povezanosti načelnica Sanja Kočet slavljenicima uručila Povelju ljubavi Općine Donja Voća i prigodnu košaru lokalnih proizvoda.

Ispred Općinskog vijeća okupljene je pozdravio vijećnik Branko Jakopec koji se je složio s riječima načelnice Kočet te dodao kako mu je zadovoljstvo i čast poznavati parove koju su primjer, ne samo u svojoj kući nego i u široj zajednici. Uz to, u šali je dodao kako se slobodno mogu posvađati jer sad zasigurno znaju kako se mogu pomiriti.  

Parovi su Ana i Stjepan Patrčević, Danica i Stjepan Sambolec, Katarina i Alojz Gregurec, Danica i Stjepan Jakopanec, Draga i Slavko Medenjak, Jelena i Ivan Bušnja, Anđela i Vjekoslav Rukelj, Josipa i Vladimir Leskovar, Ana i Marijan Komes te Agara i Antun Zagorc.

Također, parovi, njih petero koliko ih se je danas skupilo u Etno kući u Gornjoj Voći blagoslovio je vlč. Pavao Mesarić.  

– Lijepo je od načelnice što njeguje slavlje tog bračnog života koji je potreban u našoj domovini,  gdje neki se već rastaju ili žive zajedno bez braka po 20 godina. Svijest mladog čovjeka okrenuta je karijeri, biznisu i zajedništvu dok god ide dobro. Vi ste prošli zajedno 50 godina i bilo je tu i sunca i kiše, ali i svađe i opraštanja. Nemoguće je proći kroz život bez svađe, no to opraštanje i želja za zajedništvom daju lijepu bračnom životu – poručio je vlč. Mesarić. 

Bračni par Medenjak otkriva svoju tajnu 50-godišnjeg braka i ljubavi. 

– Bilo je tu puno uspona i padova, bolesti i velikih briga pa sam je izuzetno drago što smo danas ovdje. Od početka je bila to prava ljubav, a savjet za mlade je prvenstveno da slušaju jedno drugo jer svaka situacija se može riješiti razgovorom između supružnika. Najviše od svega je potrebno biti iskren jer to je bit života – zaključili su Draga i Slavko Medenjak dodavši kako se oni ni ne osjećaju da su toliko dugo u braku.