Donja Voća: Agata Stolnik proslavila svoj 90. rođendan s mnogobrojnom obitelji

| 24.5.2023. u 16:15h | Objavljeno u Društvo

Agata Stolnik, rođena Komes, rođena je 1933. godine u Donjoj Voći, gdje je upoznala svog supruga iz istog mjesta, Juraja Stolnika i stupila s njim u brak 1952. godine.

U braku su dobili 6 djece, živjeli su skromno, ali zadovoljno i sretno. Suprug joj je radio u rudniku, a ona se brinula o djeci i kućanstvu. Bez supruga je ostala prije 40 godina, 1982. godine, i sama se morala brinuti o obitelji. Nastojala je da djeci ništa ne nedostaje, sve je izvela na pravi put, a kako su godine prolazile, taku su stizali i unuci.

Dobila je 14 unuka i 23 praunuka. Unuci su najradije praznike provodili kod nje, a još i danas svi rado dolaze kod nje i uživaju u njezinoj kuhinji koja ih vraća u djetinjstvo.

Najomiljenija aktivnost joj je šetnja po šumi i branje gljiva, a cijeli život radila je u polju i vinogradu, te vodila obiteljsko gospodarstvo. Tijekom godina snašle su je tragedije. Ostala je bez sina, unuka i 2 zeta.

Kod nje ne svraća samo njezina obitelj, ona je omiljena baka u selu i rado je posjete i mladi i stari jer je uvijek raspoložena za priču i šalu, a pokoji gemišt nikad nije na odmet.

Tako se proslavio i njezin 90. rođendan, uz obitelj, susjede, prijatelje i znance.

Baka je bila dobro raspoložena i otvorila je prvi ples.

Usprkos svojim godinama, jako se dobro drži i još je uvijek čvrsti stup svoje obitelji.

Označeno u