Grad Ludbreg

Donacija Srednjoj školi Ludbreg – prvi korak prema ostvarenju novih projekata

M.B./Varaždinske vijesti | 23.10.2015. u 18:58h | Objavljeno u Društvo

Robert Kranjčec, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg uručio je ravnatelju Srednje škole Ludbreg, Josipu Zdelaru vrijednu donaciju, koja je uključivala staklokeramičke ploče za kuhanje, mesoreznicu te brojna druga kuhinjska pomagala.

- Svaka donacija srednjoj školi znači puno, a ovo je tek početak naših planova, a to je da školujemo kuhare i konobare. Kako bismo u tome uspjeli moramo imati pravi kuharski i pekarski „laboratorij“. U našoj školi trenutno se školuje 12 budućih pekara, a mi smo ovdje da ih pripremimo za njihov budući rad – naglasio je Zdelar.

Donacija je kako se nadaju njezini akter početak jednog značajnog projekta.

- Gradsko društvo Crvenog križa jednom do dvaput godišnje prima donaciju od Hrvatske carine, a mi smo u ovom trenutku zaključili da bi ovakva donacija od najveće koristi bila upravo našoj srednjoj školi. Nadamo se da je ovo prvi korak u ostvarivanju zajedničkog projekta, a to je socijalna kuhinja kako bismo i na taj način pomogli socijalno ugroženim osobama s područja cijele ludbreške regije, a prema najnovijim podacima to bi uključivalo 40-50 obroka na dnevnoj bazi – poručio je Kranjčec.

Srednja škola Ludbreg jedna je od najmlađih u Hrvatskoj, no u kratko vrijeme postala je prepoznatljiva po hvalevrijednim projektima, a mnogi od njih baziraju se upravo na radu učenika u sklopu praktične nastave.

- Nedavno smo morali preseliti prostor praktične radionice za srednjoškolce s jedne lokacije na drugu. U dogovoru sa županijom pronašli smo vjerujem još bolji i prilagođeniji prostor. Donacijom Gradskog društva Crvenog križa zapravo počinje pripreme za proširenje upisnih smjerova, konkretno riječ je o kuharima i konobarima. Nadamo se da ćemo i taj projekt izvršiti do kraja i proširiti mogućnosti obrazovanja u Ludbregu. Također u stalnim smo razgovorima oko rješavanja socijalne kuhinje, a Grad Ludbreg u tom projektu kao partnere vidi upravo Gradsko društvo Crvenog križa i Srednju školu Ludbreg. Riječ je o projektima na dobrobit grada, ali i susjednih općina i gradova jer ovaj dio Varaždinske županije zaslužuje jedno središte koje ima gospodarsku, kulturnu, ali i socijalnu cjelinu – zaključio je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci