Domovinski pokret nastavlja svoj utemeljenjem definiran politički put i cilj k suverenoj i prosperitetnoj Hrvatskoj

Varaždinske vijesti | 19.8.2021. u 16:02h | Objavljeno u Društvo

Jučer su u zagrebačkom Hotelu Internacional održane sjednice Domovinskog odbora i Predsjedništva DP-a te su doneseni pravilnici kako bi se postupak unutarstranačkih izbora mogao provesti sukladno Statutu Stranke i Zakonu. Također, doneseni su i neki politički zaključci te smjernice za daljnji rad Stranke, priopćila je Služba za odnose s javnošću Domovinskog pokreta.

Domovinski pokret trenutno prolazi kroz krizno razdoblje koje je prouzrokovala neopoziva ostavka Miroslava Škore s mjesta predsjednika Stranke. Neopozivu ostavku Miroslava Škore svi članovi Predsjedništva Domovinskog pokreta jednoglasno su prihvatili – jer, nakon svega, nikakvog drugog izbora nismo ni imali. I ovim putem posebno naglašavamo da nam je takva odluka, kao dugogodišnjim prijateljima i suradnicima, bila vrlo teška.

Tom činu je prethodilo gubljenje povjerenja najbližih suradnika bivšeg predsjednika koji su u velikoj većini bili njegov osobni odabir i upravo njegovom inicijativom postajali dijelom struktura DP-a. Za takav gubitak povjerenja baš svih najbližih suradnika, postoje, nažalost, snažni i neupitni razlozi.

Čuvajući dignitet Stranke, ali i samoga Škore te njegovih najbližih, unatoč silnom interesu javnosti i brojnim upitima raznih medija, nismo željeli istupati, niti govoriti o neprihvatljivim postupcima bivšeg predsjednika stranke posljednjih mjeseci, o kojima je javnost, nažalost, djelomično ipak upoznata. Cijeli niz njegovih postupaka u zadnje vrijeme, kako u političkoj i poslovnoj, tako i u privatnoj domeni, posve su suprotni načelima koja su sve nas okupila oko ideje Domovinskog pokreta.

Cijela hrvatska javnost zadnjih tjedana svjedoči neobjašnjivim promjenama u izjavama Miroslava Škore vezanim uz stvarne razloge njegove neopozive ostavke. Tek će vrijeme pokazati što je to, kako i zašto izazvalo drastične promjene u njegovom ponašanju i osobnosti. Javne i zakulisne manipulacije nisu ono čime se želimo baviti i pozivamo članstvo da se prisjeti ideje i programa koji su nas sve povezali u jednu priču o Domovinskom pokretu.

Neizmjerno smo zahvalni na svemu dobrom što je Miroslav Škoro napravio za ovu stranku i na svoj energiji koju je uspio prenijeti na nas kako bi se povezali oko zajedničke ideje temeljene na zajedničkom programu. Ovim putem molimo i Miroslava Škoru da Domovinski pokret ne bude ničiji talac pa tako ni njegov te da omogući daljnji neometani rad stranke za dobrobit hrvatskog naroda i birača prema kojima imamo odgovornost.

Hrvati su već previše puta gledali rastakanje desnog biračkog tijela, nemojmo im to priuštiti još jednom.

Domovinski pokret je prije svega domoljubna, suverenistička stranka koja je oko svoga programa i svoje ideje okupila velik broj Hrvata i građana Hrvatske te ćemo u tom smjeru nastaviti djelovati dalje bez obzira na sve teškoće na koje naiđemo.

Ovim putem izvješćujemo naše brojno članstvo i cjelokupnu javnost da smo kao Domovinski odbor i Predsjedništvo DP-a poduzeli sve potrebne mjere za daljnje funkcioniranje i zaštitu Pokreta te zadužili sva stranačka tijela da postupe sukladno Statutu DP-a. Kriza u kojoj se trenutno nalazimo je izazov kojeg ćemo svi zajedno uspješno savladati i nastaviti se boriti za ciljeve i ideje oko kojih smo se svi kao članovi prvotno i okupili.

Konsolidacija stranke je u tijeku, podjele i stvaranje frakcija nećemo dozvoliti, a procesi koji će dovesti do konačne stabilizacije i povratka teško stečenog političkog ugleda, uskoro će biti završeni.

Domovinski pokret nastavlja svoj utemeljenjem definiran politički put i cilj k suverenoj i prosperitetnoj Hrvatskoj, priopćila je Služba za odnose s javnošću Domovinskog pokreta.

Označeno u