Bespovratna sredstva Ministarstva kulture HNK-u Varaždin i Vanimi

VV | 13.2.2018. u 16:24h | Objavljeno u Društvo

Uz brojne prijavljene udruge i njihove projekte, varaždinskom Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina dodijeljena su bespovratna sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za mlade.

Partneri u projektu su HNK u Varaždinu i Filmsko-kreativni studio VANIMA.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava u okviru Poziva iznosi 18 milijuna kuna, a za skupinu aktivnosti B kojom se financira priprema i provedba participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti za mlade u nepovoljnom položaju, dodjeljuje se 7,5 milijuna kuna.

Od toga je 85 % sredstava osigurano iz Europskoga socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Za financiranje je tako odabrano 12 projekta, među kojima je i projekt ‘Budi COOLturan i pARTicipiraj!’, u iznosu od 672.533 kuna od Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina.

Natječaj Umjetnost i kultura za mlade proveden je u sklopu Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. s ciljem postizanja bolje socijalne uključenosti mladih osoba, a posebno onih u nepovoljnom položaju, većim sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci