Djelatnice varaždinskog vrtića "Dječji svijet" sudjelovale na međunarodnom treningu u Italiji Foto: DV Dječji svijet

Djelatnice varaždinskog vrtića "Dječji svijet" sudjelovale na međunarodnom treningu u Italiji

Varaždinske vijesti | 24.4.2022. u 16:50h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Erasmus+ projekta pod nazivom "Izgradnja budućnosti - Kulturna inteligencija: Temeljna inteligencija 21. stoljeća" (Building a future - Cultural Intelligence: The Essential Intelligence for the 21st Century), djelatnice varaždinskog Dječjeg vrtića "Dječji svijet" Ana Sudec, Helena Hajdin, Ivana Cvilko, Magdalena Erdelja i Sabina Copak sudjelovale su od 28. ožujka do 1. travnja na međunarodnom treningu u Petrosinu, Italija.

- Cilj projekta je razvoj svijesti od najranije dobi o različitostima u svijetu koje nas kulturno obogaćuju. Razvojem i jačanjem kompetencija odgojitelja cilj je razviti socio-emocionalnu inteligenciju, empatiju, altruizam i asertivnost kod djece, ali i općenito u zajednici - napomenuli su iz vrtića.

Njihov domaćin bio je gradski vrtić i škola Instituto Comprensivo "Gesualdo Nosengo" iz Petrosina, a ostali partneri predstavljali su vrtiće iz Bugarske, Sjeverne Makedonije i Portugala. Tijekom trajanja projekta, procjenjuje se da će biti obuhvaćeno oko 400 djece, 150 obitelji i 200 djelatnika. Projekt će trajati do rujna 2022. godine, kada će svi partneri posjetiti vrtić u Bugarskoj, gdje će naglasak biti na suradnji s roditeljima i lokalnom zajednicom.

- Za boravka u Italiji, djelatnice "Dječjeg svijeta" imale su priliku vidjeti specifičan način rada s djecom različitih kultura, razmijeniti iskustva između predškolskih ustanova te se upoznati s različitostima, kulturom življenja i turističkom ponudom zemlje domaćina - istaknuli su iz "Dječjeg svijeta".

djecji_svijet_19042022_2.jpg

djecji_svijet_19042022_1.jpg