Dječji vrtić "Varaždin" Biškupec surađuje s lokalnom zajednicom

VV | 4.1.2023. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

Djeci iz Dječjeg vrtića Varaždin - objekt u Biškupcu suradnja je izuzetno važna te se trude njegovati je i provoditi u praksi.

Sudjelujući u radu i životu zajednice, koriste razne mogućnosti koje im ona nudi, jačaju i razvijaju partnerske odnose s roditeljima i sugrađanima.

image1.jpg

Tako su u suradnji s II. OŠ Varaždin i učiteljicom Martom Cepanec djeca pažljivo slušala priče. Priče su im čitali školarci u aktivnostima na temu „Rođeni za čitanje – igrom do čitanja“, kako bi kod djece osvijestili važnost čitanja od najranije dobi. Kako u vrtiću već ima čitača djevojčica Mirna pročitala je njezinu omiljenu priču, na veliko zadovoljstvo svih prisutnih.

U suradnji s III. OŠ Varaždin obilježili su Međunarodni dan ljubaznosti. Polaznici izvannastavne aktivnosti RaSTEMo za (jedno), s voditeljicama Marinom Drvar - Trtinjak i pedagoginjom Valentinom Habunek Mrazović, razveselili su predškolarce šarenim oblutcima koje su sami oslikavali dok su predškolarci njima poklonili oslikane staklenke.

image2.jpg

Vrtić u Biškupcu već godinama njeguje suradnju sa lokalnom zajednicom i 7 MO. I 2022. godine su, u prostorijama 7. MO, uz kratki program imali priliku družiti se s Djedom Mrazom koji ih je darivao slatkim poklon paketima.

Djed_Bozicnjak.jpg

Za kraj godine djeca su u suradnji s roditeljima odvojila svoje igračke i pripremila poklone. Pokloni su donirani pedijatriji Opće bolnice Varaždin i Domu zdravlja u Varaždinu, kako bi barem malo uljepšali blagdanske dane najmlađim bolesnicima.

Donacija.jpg

- Poticanjem djece na suradnju s lokalnom zajednicom te uključivanjem obitelji u rad vrtića omogućujemo djeci kvalitetan život gdje će imati prilike za smisleno i usmjereno učenje u kojem mogu razviti sve svoje potencijale - poručili su iz vrtića.