Forumaši će otkriti jesu li Varaždinci napredovali u očuvanju okoliša Foto: DND Varaždin

Dječji forumi u ponedjeljak provode ekološku akciju "Bolje-više-čišće"

Varaždinske vijesti | 23.4.2017. u 17:10h | Objavljeno u Društvo

Dječje Gradsko vijeće i Dječji forumi varaždinskih osnovnih škola najavljuju dvije velike akcije u sljedeća dva tjedna.

Prva je "Bolje-više-čišće", ekološka akcija uz Dan planeta Zemlje i u sklopu "Zelene čistke", zakazana za ponedjeljak, 24. travnja. Pozivu Dječjeg Gradskog vijeća odazvali su se forumaši 2., 3., 4., 5., 6. i 7. OŠ Varaždin, a "naoružani" transparentima s eko-porukama čistit će i skupljati smeće oko svojih škola, pločnike i parkove na putu od škola do središnjeg varaždinskog trga Korza gdje će prikupljeno smeće utovariti na kamion i dati svoj sud - jesu li Varaždinci bolji u čuvanju okoliša ili lošiji no što su bili ranije, što će procijeniti prema količini utovarenih vreća i usporedbom s prethodnim godinama. Susret forumaša na Korzu bit će u ponedjeljak točno u podne, a u slučaju kiše, akcija se događa za Dan zaštite okoliša u lipnju.

Drugi veliki program DGV-a i forumaša je seminar "Medijska pismenost" koji će se održati u petak i subotu, 5. i 6. svibnja na dvije lokacije: varaždinskom Društvu Naša djeca i Kinu Gaj. Za edukaciju malih vijećnika i forumaša zaduženi su odrasli predavači iz područja medijske pismenosti, bit će održana predavanja, radionice i dvije filmske večeri: projekcija filma i festival filmske glazbe. Seminar i filmske večeri će se, kako je zasad planirano, održavati od 16 – 20.30 sati.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci