Djeca - čuvari baštine: Upoznali se s baštinom Varaždina i izradili plakate Foto: Grad Varaždin

Djeca - čuvari baštine: Upoznali se s baštinom Varaždina i izradili plakate

Varaždinske vijesti | 2.6.2024. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin je u suradnji s osnovnim školama čiji je osnivač i Društvom turističkih vodiča i pratitelja Varaždin proveo pilot projekt "Djeca - čuvari baštine".

Cilj pilot projekta bio je učenike trećih razreda osnovnih škola upoznati s nastankom grada, izmjenama kroz povijesna razdoblja, istaknuti njegovu važnost u hrvatskoj i svjetskoj kulturnoj baštini.

- Ovim pilot projektom htjeli su se stvoriti uvjeti da učenici putem različitih modaliteta, vlastita teorijskih znanja o svom gradu implementiraju u cjeloviti sustav primjenjivih spoznaja kroz afirmaciju interdisciplinarnog pristupa, poticanja svijesti o vrijednosti kulturne baštine i važnosti njezinog očuvanja - ističu iz Grada Varaždina.

Djeca_-_cuvari_bastine_-_Varazdin_30052024_1.jpg

Nakon turističkih obilaska učenika po Grada Varaždinu i upoznavanju s njegovom poviješću, 29. svibnja u prostoru II. osnovne škole Varaždin održan je kviz znanja, gdje su sudjelovale ekipe od četiri učenika iz svake škole.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić je za prva tri mjesta na kvizu podijelila nagrade u vidu medalja koje je prigodno za tu svrhu izradio obrt s Trga tradicijskih obrta, a svim sudionicima kviza uručila je i prigodne majice te zahvalnice svim školama za sudjelovanje.

Djeca_-_cuvari_bastine_-_Varazdin_30052024_2.jpg

Na temelju prikupljenih znanja iz turističkih obilaska po Gradu Varaždinu, svaka je škola izradila jedan zajednički plakat svih učenika trećih razreda te škole.

Svih sedam plakata škola biti će izloženo u predvorju Gradske knjižnice i čitaonice "Metel Ožegović" Varaždin (Franjevački trg 4), te će ih biti moguće razgledati od 4. do 7. lipnja od 8.00 do 19.00 sati te u subotu, 8. lipnja od 8.00 do 12.00 sati.

Djeca_-_cuvari_bastine_-_Varazdin_30052024_4.jpg

Djeca_-_cuvari_bastine_-_Varazdin_30052024_3.jpg