Dijelimo dvije ulaznice za mističnu turu Tragom varaždinskih coprnica na Dan žena

V.V. | 5.3.2018. u 10:11h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak 8. ožujka, na Dan žena varaždinska tvrtka Tura organizira mističnu turu "Tragom varaždinskih coprnica", a mi vam za turu dijelimo jednom po dvije ulaznice.

Sve što trebate učiniti je u komentaru ispod podijeljenog članka na Facebook stranici Varaždinskih vijesti označiti (tagati) osobu s kojom želite u mističnu šetnju, a mi ćemo metodom slučajnog odabira izabrati dobitnike ili dobitnicu, čije ime ćemo objaviti u srijedu, 7. ožujka prijepodne.

Mistična šetnja s varaždinskim coprnicama nije slučajno tempirana na Dan žena. Naime, žene koje su bile proglašavane coprnicama često su zapravo bile individualke, drugačijeg ili slobodnijeg ponašanja.

Coprnice su bile žene koje su u nekom svom ponašanju odskakale od stereotipa. Često se radilo o ženama koje su se bavile liječenjem ljekovitim travama, neke su bile izrazito lijepe, neke izrazito ružne, neke su bile bogate udovice, neke siromašne sakupljačice ljekovitih trava. Zapravo, svaka je žena mogla biti optužena da je vještica...

U varaždinskoj tvrtki Tura zato šetnjom na Dan žena žele odati počast svim coprnicama koje su se još prije nekoliko stotina godina hrabro borile protiv stereotipa, ali to i skupo platile...

Ulaznice se mogu kupiti preko sustava Eventim.hr na webu te na svim njihovim prodajnim mjestima. U Varaždinu je to Suvenirnica Varaždinskih vijesti.

Svi koji kupe kartu za ovu turu dobivaju 20 % popusta na grupnu kartu za escape room koji Varaždinske coprnice otvaraju u suradnji s ClueGo Escape Room Zagreb, čije se otvaranje očekuje u ožujku.