Digital Heritage: Učenici iz Hrvatske, Makedonije i Bugarske zajedno kreiraju digitalnu baštinu

Varaždinske vijesti | 20.11.2022. u 15:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

‘Introducing of Digital Heritage in educational process’, odnosno ‘Uvođenje digitalne baštine u obrazovni proces’ je projekt u kojem ludbreški poduzetnički centar Lucera d.o.o. vodeći partner dok su ostali partneri na projektu osnovne škole, razvojne agencije te mala i srednja poduzeća iz Sjeverne Makedonije, Bugarske i Hrvatske.

Nedavno su tako u sklopu projektnih aktivnosti boravili u Bugarskoj.

– Ovo je bila posebna aktivnost s obzirom da su u njoj sudjelovali učenici iz Hrvatske, Makedonije i Bugarske koji su prezentirali filmove i izmijenili iskustva sa snimanja i rada na njima. Podijeljeni u transnacionalne timove naučili su kako umetnuti 3D animacije u svoje filmove koje će prezentirati na završnim događajima iduće godine – pojasnio je Marijan Makar, direktor Lucere.

To je prvi europski projekt u kojem je Lucera d.o.o. vodeći partner dok su ostali partneri na projektu osnovne škole, razvojne agencije te mala i srednja poduzeća iz Sjeverne Makedonije, Bugarske i Hrvatske.

Glavni ciljevi projekta su: razvoj inovativnog obrazovnog pristupa s uvođenjem digitalne baštine u obrazovni proces korištenjem video zapisa od 360 stupnjeva; osnivanje mreža učitelja za transnacionalnu suradnju korištenjem mrežnog modula eTwinning; i promicanje prednosti dugoročnog transnacionalnog strateškog partnerstva između različita vrsta organizacije u razvoju inovativnih obrazovnih metodologija.

– Ovaj bi projekt kod učenika i mladih ljudi htio razviti osjećaj o tome kakve mi to vrijednosti i kulturnu tradiciju imamo, koju nose sa sobom gdje god odu, u koji kut svijeta odluče otići – rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Glavni ciljevi projekta su razvoj inovativnog obrazovnog pristupa s uvođenjem digitalne baštine u obrazovni proces korištenjem video zapisa od 360 stupnjeva, osnivanje mreža učitelja za transnacionalnu suradnju korištenjem mrežnog modula eTwinning i promicanje prednosti dugoročnog transnacionalnog strateškog partnerstva između različita vrsta organizacije u razvoju inovativnih obrazovnih metodologija. Implementacija ovog projekta započela je ovog svibnja i trajat će 24 mjeseca, a ukupna vrijednost projekta iznosi 123 932 €.

bug2-scaled.jpg