Digital Heritage: Učenici iz Hrvatske, Makedonije i Bugarske zajedno kreiraju digitalnu baštinu

Varaždinske vijesti | 20.11.2022. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

‘Introducing of Digital Heritage in educational process’, odnosno ‘Uvođenje digitalne baštine u obrazovni proces’ je projekt u kojem ludbreški poduzetnički centar Lucera d.o.o. vodeći partner dok su ostali partneri na projektu osnovne škole, razvojne agencije te mala i srednja poduzeća iz Sjeverne Makedonije, Bugarske i Hrvatske.

Nedavno su tako u sklopu projektnih aktivnosti boravili u Bugarskoj.

– Ovo je bila posebna aktivnost s obzirom da su u njoj sudjelovali učenici iz Hrvatske, Makedonije i Bugarske koji su prezentirali filmove i izmijenili iskustva sa snimanja i rada na njima. Podijeljeni u transnacionalne timove naučili su kako umetnuti 3D animacije u svoje filmove koje će prezentirati na završnim događajima iduće godine – pojasnio je Marijan Makar, direktor Lucere.

To je prvi europski projekt u kojem je Lucera d.o.o. vodeći partner dok su ostali partneri na projektu osnovne škole, razvojne agencije te mala i srednja poduzeća iz Sjeverne Makedonije, Bugarske i Hrvatske.

Glavni ciljevi projekta su: razvoj inovativnog obrazovnog pristupa s uvođenjem digitalne baštine u obrazovni proces korištenjem video zapisa od 360 stupnjeva; osnivanje mreža učitelja za transnacionalnu suradnju korištenjem mrežnog modula eTwinning; i promicanje prednosti dugoročnog transnacionalnog strateškog partnerstva između različita vrsta organizacije u razvoju inovativnih obrazovnih metodologija.

– Ovaj bi projekt kod učenika i mladih ljudi htio razviti osjećaj o tome kakve mi to vrijednosti i kulturnu tradiciju imamo, koju nose sa sobom gdje god odu, u koji kut svijeta odluče otići – rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Glavni ciljevi projekta su razvoj inovativnog obrazovnog pristupa s uvođenjem digitalne baštine u obrazovni proces korištenjem video zapisa od 360 stupnjeva, osnivanje mreža učitelja za transnacionalnu suradnju korištenjem mrežnog modula eTwinning i promicanje prednosti dugoročnog transnacionalnog strateškog partnerstva između različita vrsta organizacije u razvoju inovativnih obrazovnih metodologija. Implementacija ovog projekta započela je ovog svibnja i trajat će 24 mjeseca, a ukupna vrijednost projekta iznosi 123 932 €.

bug2-scaled.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci