Denisu i Aniti Peričić Nagrada „Andrija Zeljko“

vv | 3.3.2024. u 09:29h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski pisci Denis Peričić i Anita Peričić dobili su još jednu književnu nagradu. Na međunarodnome natječaju za kratku priču „Andrija Zeljko“, koji je raspisao Ogranak Matice hrvatske u Širokom Brijegu, dodijeljena im je druga nagrada za zajednički napisanu priču „Dedal i Ikar“.
Natječaj je bio raspisan u povodu druge obljetnice smrti širokobriješkog profesora Andrije Zeljka, koji je ostavio velik trag na kulturnoj sceni.
Prvu nagradu dobila je Vesna Rakić iz Ljubuškog, a treću Ruža Zubac-Ištuk iz Osijeka. Tako je odlučilo stručno povjerenstvo u sastavu: Zorica Jurilj, Mirela Lovrić i Marija Lovrić.
Prošle godine Denis i Anita Peričić zajednički su dobili nagrade „Stjepko Težak“ na 9. međunarodnome natječaju „Moje drago serce“ Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca i Ogranka Matice hrvatske u Ozlju, „Marko Martinović Car“ na međunarodnome natječaju podružnice HKD-a Napredak iz Viteza te „Zlatko Tomičić“ na 24. natječaju Književnoga kruga Karlovac. Bili su i među nagrađenima na 9. natječaju „Priča se (p)o gradu“ Gradske knjižnice Trogir te na Festivalu jednominutne priče Gradske knjižnice Požega, a dobili su i posebno priznanje na natječaju „Klupko smijeha“ Gradske knjižnice Slavonski Brod.
Samostalno je Denis Peričić lani osvojio prvu nagradu na natječaju „Na tragu pjesnika“ Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac. U lipnju mu je dodijeljena godišnja Nagrada „Vladimir Nazor“ u području književnosti, najviše nacionalno priznanje za umjetničko stvaralaštvo (za roman „San o Križaniću“), a krajem godine i Nagrada Grada Varaždina za životno djelo.