Dekice heklane s puno ljubavi na Valentinovo razveselile članove udruge "Uz tebe sam" Foto: Udruga Uz tebe sam

Dekice heklane s puno ljubavi na Valentinovo razveselile članove udruge "Uz tebe sam"

Varaždinske vijesti | 15.2.2022. u 20:16h | Objavljeno u Društvo

U povodu blagdana sv. Valentina, članice grupe Knit A Square Croatia darovale su heklane dekice i hobice članovima Udruge "Uz tebe sam" - djeci s teškoćama u razvoju i mladim osobama s invaliditetom.

Knit a Square Croatia djeluje u sklopu "Knit a Square" globalnog volonterskog humanitarnog projekta i okuplja zaljubljenike u heklanje i štrikanje, a prvenstveno zaljubljenike u humanitaran rad usmjeren prema najosjetljivijoj populaciji - potrebitoj djeci. Knit a Square Croatia izuzetno aktivno djeluje od veljače 2018., a u projekt je uključeno više od 1.000 žena iz cijele Hrvatske, brojne udruge, domovi za starije, škole, knjižnice…

- Višestruka je dobrobit heklanja i štrikanja kako za one koji izrađuju dekice, tako i za one koji ih primaju. Vrijednost ove donacije nije samo u materijalnim stvarima, nego u priči koja stoji iza svakog heklanog kvadrata i time se pridaje važnost jednoj od marginaliziranih društvenih skupina koja iziskuje dodatnu skrb i podršku - istaknuli su iz Udruge "Uz tebe sam", dodavši kako su korisnici udruge, djeca s teškoćama u razvoju (djeca s poremećajima u ponašanju, učenju, tjelesnim oštećenjima, djeca smanjenih intelektualnih sposobnosti) i mlade osobe s invaliditetom s višestrukim oštećenjima, s oduševljenjem primili poklone koji su s puno ljubavi heklani posebno za njih.

valentinovo_udruga_uz_tebe_sam_1.jpg

valentinovo_udruga_uz_tebe_sam_2.jpg

valentinovo_udruga_uz_tebe_sam_3.jpg

valentinovo_udruga_uz_tebe_sam_4.jpg

valentinovo_udruga_uz_tebe_sam_5.jpg

valentinovo_udruga_uz_tebe_sam_6.jpg

valentinovo_udruga_uz_tebe_sam_7.jpg

valentinovo_udruga_uz_tebe_sam_8.jpg

valentinovo_udruga_uz_tebe_sam_9.jpg

valentinovo_udruga_uz_tebe_sam_10.jpg

valentinovo_udruga_uz_tebe_sam_11.jpg

valentinovo_udruga_uz_tebe_sam_12.jpg