Dekica za snove: Učenici Prve gimnazije Varaždin čitali mlađima

J.Š./Varaždinske vijesti | 25.5.2019. u 11:11h | Objavljeno u Društvo

Učenici Prve gimnazije Varaždin su se u petak, 24. svibnja, od 12 do 14 sati, s voljom i veseljem, punih ruksaka slikovnica, priključili akciji "Dekica za snove" u organizaciji udruge Smiješak za sve, a u sklopu tradicionalne manifestacije Hrvatska volontira koja se održava devetu godinu zaredom.

Dekica za snove postala je omiljena akcija među učenicima, a održava se treći put u Zagrebu i prvi put u Varaždinu na inicijativu profesorica knjižničarki Jasminke Horvatić-Bedenik i Marinele Marčetić.

U Zagrebu i Varaždinu sudjelovat će više od 700 djece i mladih iz osnovnih i srednjih škola. Na čak 13 lokacija Grada Zagreba i šire okolice, te u parku Vatroslav Jagić i zelenoj površini ispred jedne osnovne škole u Varaždinu djeci će čitati volonteri, profesori i glumci. Ciljevi ove akcije i projekta Tulum s(l)ova su naviknutu djecu čitati na otvorenom, čitati iz užitka, odmoriti oči od ekrana raznih uređaja i naučiti kako volontiranjem izgraditi bolju zajednicu povezujući i upoznajući druge i drugačije.

Učenici Prve gimnazije Varaždin čitali su djeci iz Dječjeg vrtića Kozarčeva i učenicima jedne osnovne škole.

- Oni su izabrali volontiranje, izabrali su svoje vrijeme, znanje i naklonost čitanju utkati u stvaranje društva u kakvom žele živjeti. Bilo je veselo družiti se i čitati na zelenoj travici jer svijet mijenjaju male stvari, mali ljudi s gomilom ideja i puno energije. Jedino tako možemo biti jači i bolji - kažu u školi.

dekica_za_snove_prva_gimnazija_varazdin_1.jpg

dekica_za_snove_prva_gimnazija_varazdin_2.jpg

dekica_za_snove_prva_gimnazija_varazdin_3.jpg

dekica_za_snove_prva_gimnazija_varazdin_4.jpg