Dekan GTF-a Meaški: “U svakom trenutku studenti s potresom pogođenih područja mogu nam se obratiti” Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Dekan GTF-a Meaški: “U svakom trenutku studenti s potresom pogođenih područja mogu nam se obratiti”

IHR/Varaždinske vijesti | 12.1.2021. u 17:26h | Objavljeno u Društvo

Osim Sveučilišta Sjever i FOI-ja, u pomoć svojim studentima s potresom pogođenih područja uključio se Geotehnički fakultet (GTF) u Varaždinu.

- Što se tiče naših studenata koji su s potresom pogođenih područja, osobno sam ih kontaktirao kako bih se uvjerio jesu li oni i njihovi bližnji dobro, ali i s namjerom da im kao Geotehnički fakultet pružimo konkretnu pomoć što se tiče samog studiranja, polaganja ispita, rješavanja smještaja i slično. Dogovoreno je kako nam se u svakom trenutku mogu izravno obratiti te ćemo svaki slučaj rješavati potpuno individualno. Do sada smo uspješno riješili smještaj u Studentskome domu u Varaždinu za studenticu koja ga nije imala, pri čemu je od velike pomoći bio ravnatelj Studentskog centra Varaždin Nenad Milijaš - doznali smo od dekana GTF-a u Varaždinu izv. prof. dr. sc. Hrvoja Meaškog. Dodaje kako će na ruku studentima ići i nastavnici.

- Nastavnike smo uputili na to da studentima s pogođenih područja maksimalno olakšaju pohađanje nastave kao i izlaske na kolokvije i ispite. Sa studentima su u stalnom kontaktu i njihovi vršnjaci, predstavnici Studentskog zbora GTF-a koji su im također ponudili pomoć i koji će sasvim sigurno organizirati i dodatne akcije - rekao je.