Dea Busija i Diana Laura Jantol najbolje ludbreške učenice Foto: Grad Ludbreg

Dea Busija i Diana Laura Jantol najbolje ludbreške učenice

Varaždinske vijesti | 21.3.2021. u 19:01h | Objavljeno u Društvo

U povodu Dana grada Ludbrega održan je prijem za najbolje učenice Osnovne škole Ludbreg i Srednje škole Ludbreg.

Riječ je o nagradama koje se tradicionalno uručuju u sklopu Dana grada Ludbrega. Nagrade su učenicama uručili gradonačelnik Dubravko Bilić i Antun Šimić, predsjednik Gradskog vijeća grada Ludbrega.

Najboljom učenicom Osnovne škole Ludbreg proglašena je Dea Busija, učenica osmog razreda Osnovne škole Ludbreg.

U nastavku donosimo tekst obrazloženja Odluke:

"Već od samog početka Dea Busija isticala se u odnosu na druge učenike svojom savjesnošću, aktivnošću i suradništvom. Uvijek je spremna pomoći, pažljiva je i empatična. Besprijekornog je vladanja i učenja te djeluje poticajno na ostale učenike. Radi toga je često puta bila izabrana za predsjednicu razreda.

Sudjelovala je na školskim priredbama te obilježavanju svih važnih datuma u našoj Školi. Uključena je u raznovrsne izvannastavne i izvanškolske aktivnosti kao što su pjevački zbor, prometna skupina, plesna skupina, Dječji forum, mladi kemičari, karate…

Kao predstavnica članova Dječjeg foruma pristustvovala je svečanosti proglašenja Grada Ludbrega prijateljem djece u Zagrebu 2017. godine. Prvi saziv dječjeg gradskog vijeća izabrao je učenicu Deu Busija za prvu dječju gradonačelnicu Ludbrega i tu dužnost još uvijek obnaša.

Sudjelovala je u mnogobrojnim natjecanjima i smotrama te uvijek postizala izvrsne i zapažene rezultate:
4. razred - Večer matematike, školsko natjecanje iz matematike, Državna smotra pjevačkih zborova u Varaždinu
5. razred - Večer matematike, školsko natjecanje iz matematike, školsko i županijsko natjecanje “Čitanjem do zvijezda”, školsko natjecanje iz geografije, županijsko natjecanje iz geografije (2. mjesto), međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica”, Festival matematike Varaždinske županije
6. razred - Večer matematike, međuopćinsko natjecanje LiDraNo 2019, školsko natjecanje iz matematike, županijsko natjecanje “Čitanjem do zvijezda”, školsko natjecanje iz geografije (1. mjesto); prisustvovala 4. Danima Bože Hlasteca te Balogijadi; projektni dan – zamjena uloga – sudjelovala kao učiteljica Glazbene kulture
7. razred - školsko natjecanje iz matematike, školsko natjecanje “Čitanjem do zvijezda”, međuopćinska smotra Lidrano 2020; sudjelovala na županijskom natjecanj “Čitanjem do zvijezda” te se plasirala kao ekipa zajedno s učenicama Zarom Bilić i Ilonom Rak na državno natjecanje; na školskom natjecanju iz geografije i biologije osvojila je 1. mjesto; natjecanje “O okolišu se pobrini i otpad zbrini” – 2. mjesto i nagradama; sudjelovala na prvom Festivalu Ivan Kukuljević Sakcinski i Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva “Kaj je naša duša i popiefka”; sudjelovala na 2. Danima Zlate Brzeske u Velikom Bukovcu (izvodila svoju autorsku pjesmu prijavljenu na natječaj te bila nagrađena za nju)
8. razred – prisustvovala Zboru malih pjesnika u Zalataru; školsko natjecanje iz kemije; radionica njemačkog jezika
Nagradu Učiteljskog vijeća za postignute izvrsne rezultate na natjecanjima primila je u 5., 6. i 7. razredu."

Najboljom učenicom Srednje škole Ludbreg proglašena je Diana Laura Jantol koja pohađa smjer opća gimnazija.

U nastavku donosimo tekst obrazloženja:

"Diana Laura Jantol učenica je uzornog vladanja te je prva tri razreda srednje škole završila s odličnim općim uspjehom, a vjerujemo da će u istom duhu i istim uspjehom završiti i četvrti razred. Tijekom svog školovanja bila je izuzetno aktivna u više područja kao npr. biologija, informatika, engleski i njemački jezik te hrvatski jezik. Uglavnom je stjecala pozitivno iskustvo i lijepe nagrade.

Najveći uspjeh postigla je osvojivši treće mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika te smo kao škola izuzetno ponosni na taj rezultat. U postizanju ovakvih izvanrednih rezultata pratila ju je i mentorica Bojana Marijanović.

Učenica je također bila i dio drugih aktivnosti i natjecnja iz maatematike “Klokan”, informatike “Dabar”, “Statističke olimpijade”, Best in English” te “Večer matematike”."